Minardi

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Minardi
Pilnas pavadinimas Minardi F1 Team
Komandos bazė Faenza, Italija
Komandos vadovai Giancarlo Minardi
Paul Stoddart
Pilotai ItalijaPierluigi Martini
BrazilijaTarso Marques
IspanijaFernando Alonso
ItalijaGiancarlo Fisichella
ItalijaJarno Trulli
Debiutavo 1985, Brazilijos GP
Dalyvavo GP 345
Čempionai  
Konstruktorių įskaita: 0
Pilotų įskaita: 0
Laimėta GP 0
Pole pozicijos 0
Greičiausių ratų 0
Paskutinis sezonas 2005 Kinijos GP m.

Minardi buvo Formulės 1 komanda iš Italijos. Ji buvo įkurta 1979 m. Giancarlo Minardi. Formulėje 1 ji dalyvavo nuo 1985 m. iki 2005 m. sezono. 2001 m., norint išgelbėti komandą nuo bankroto, ji buvo parduota Australijos verslininkui Paul Stoddartui, kuris jai vadovavo 5 metus iki 2005 m. Po to ji buvo parduota Red Bull Racing kompanijai, kuri ją pervadino į Scuderia Toro Rosso.


Rekordai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Per visą Formulėje 1 praleistą laiką ekipa surinko 38 taškus (pagal naująją sistemą jų būtų 126). 16 iš jų (32 pagal naująją sistemą) buvo surinkti pirmojo komandos piloto Pierluigi Martini. Martini taip pat pasiekė vienintelį komandos startą iš pirmosios eilės: 1990 m. JAV GP kvalifikacijoje jis startavo iš antrosios vietos. Taip pat pilotas pasižymėjo 1989 m., kai vieną ratą buvo lyderis Portugalijos GP metu. Deja, be šių rezultatų komanda negali pasigirti nors viena pergale. Geriausias jos rezultatas buvo tris kartus pasiekta 4 vieta: Martini dukart 1991 m. ir Christian Fittipaldi 1993 m.

Paskutinis Minardi bolidas PS05

Nors ekipa visada turėjo patį mažiausią biudžetą Formulėje 1, ji sugebėjo išauginti tokius žymius lenktynininkus kaip Alessandro Nannini, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, dukart pasaulio čempioną Fernando Alonso, IndyCar serijos laimėtojus Christianą Fittipaldi ir Alex Zanardi.


Ekipos savininkai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Savininkai
Paskutinis Minardi savininkas Paulas Stoddartas

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]