Might and Magic (serija)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Might and MagicNew World Computing firmos sukurtas pasaulis ir pagal jį išleista žaidimų serija. 1996 m. New World Computing tapo 3DO kompanijos dukterine įmone.

Oficialiai Might and Magic serijos baigėsi su 3DO kompanijos uždarymu. Vėliau Might and Magic leidimo teises nupirko Ubisoft.

Serijos žaidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Might and Magic seriją sudaro iš viso 9 žaidimai:

Taip pat pagal tą patį Might and Magic pasaulį buvo sukurta ir kitų kompiuterinių žaidimų:

2003 m. rugpjūčio mėn. Ubisoft įsigijo teises į Might and Magic už 1,3 milijonus JAV dolerių, kai bankrutavo 3DO kompanija. Pati Ubisoft sukūrė atskirą Might and Magic pasaulio versiją ir išleido:

Žaidimo stilius[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pats Might and Magic žaidimas stebimas iš pirmo asmens perspektyvos. Žaidėjas valdo iškart visą herojų grupę (angl. party). Žaidimo veiksmas/kovos vyksta arba realiuoju laiku arba ėjimais. Taip pat iki VI versijos žaidimas vyko dvimatėje aplinkoje. Nuo VI versijos žaidimas tapo trimatis su 2D elementais (panašaus tipo kaip Doom).

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nors daugelis žaidimo serijų yra tiesiogiai nesusijusios, tačiau pats pasaulis ir veiksmas rutuliojasi apie vieną įvykį. Įvykių centre demonai Kreganai, kurie užpuola atskiras planetas ir jas sunaikina, ir Ancient, mistiniai padarai (yra versijų, pasakojančių, kad tai toli pažengę patys žmonės, nes VI ir VII dalies pabaigoje naudojami Ancient ginklai, kurie yra lazeriniai šautuvai, taip pat juos naudojo ir žmonės).

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]