Media Player Classic

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Media Player Classic

Media Player Classic Windows XP aplinkoje, rodant filmą Dramblių svajonė
KūrėjasGabest
Pirmoji versija2003 m. gegužės 30 d.
Stabili versija1.7.10
ParašytaC++
Operacinė sistemaWindows
PlatformaIA-32 ir x86-64
TipasMultimedijos grotuvas
LicencijaGPL
Svetainėmpc-hc.org

Media Player Classic (dažnai trumpinama MPC) – kompaktiškas laisvas multimedijos grotuvas, skirtas Microsoft Windows operacinei sistemai. Programa išoriškai labai primena ankstyvą Microsoft sukurto grotuvo Windows Media Player versiją 6.4. Bet iš tikro MPC yra visiškai atskiras projektas, funkcionalumu ir grojamų failų palaikymu prilygstantis dabartiniams moderniems multimedijos grotuvams.

Media Player Classic sukūrė programuotojas Gabest, kuriam programa iki šiol ir priklauso. Gabest pradžioje Media Player Classic kūrė kaip uždaro kodo programą, bet vėliau nusprendė ją padaryti atviro kodo. MPC platinama su GNU GPL licencija ir turi savo SourceForge projektą pavadinimu Guliverkli. Iš Guliverkli projekto puslapio galima atskirai parsisiųsti didelį skaičių kodekų, skaitytuvu ir karpytuvų, nadojamų programoje.

Media Player Classic parsiuntus nereikalauja diegimo į kompiuterį, ją sudaro tik vienas 5 MB dydžio programos failas. Dėl šių priežasčių MPC yra portatyvi (angl. portable), t. y. ją galima įsirašius į USB atmintinę ar kitokią laikmeną bet kuriame kompiuteryje pilnavertiškai naudotis.

Projektas nuo 2007 m. nebevystomas. Jo pagrindu vystomas Media Player Classic Home Cinema

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]