Koji Kondo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Koji Kondo
Biografija
Gimė1961 m. rugpjūčio 13 d. (62 metai) Nagoja
Kilmė Japonija
Veiklakompozitorius
Instrumentaipianinas, elektroniniai vargonai
Aktyvumo metai1983–dabar

Koji Kondo (jap. 近藤浩治; 1961 m. rugpjūčio 13 d. Nagoja, Japonija) – japonų kompozitorius ir muzikantas, labiausiai žinomas garso takelių, skirtų Nintendo kompiuteriniams žaidimams, kūrimu.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Muzika pradėjo domėtis dar ankstyvoje jaunystėje, kurdamas paprastas melodijas.

1980 m. Kondo sužinojo, kad kompanija Nintendo ieško kompozitoriaus, kuris galėtų kurti muziką žaidimams, naudojamiems žaidimų konsolėje Famicom (už Japonijos ribų žinoma kaip Nintendo Entertainment System). Nors Kondo ir neplanavo kurti muzikos video žaidimams, bet nusprendė išmėgint jėgas šioje srityje ir jau 1983 m. įsidarbino Nintendo kompanijoje.

Naujajame darbe kompozitorius patyrė sunkumų: išaiškėjo, kad dėl žaidimų konsolės garso mikroschemos ribotumo jis muziką galės kurti tik 4 instrumentais (tiksliau 4 garso kanalais). Nors kompanijos specialistams greitai pavyko rasti galimybę naudoti 5 kanalą, kompozitoriaus muzika šioje sistemoje vis vien buvo ribota.

Po NES, Kondo muziką kūrė ir kitoms Nintendo konsolėms: SNES, Nintendo 64, Nintendo GameCube, Nintendo DS ir galiausiai Wii. Paskutiniu metu savo muziką jis kuria, įrašydamas ją į CD, dėl to, kad dabartinės sistemos turi kurkas geresnes garso charakteristikas.

Garso takeliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žinomiausi Koji Kondo sukurti video žaidimų garso takeliai:[1]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]