Kana Imōto

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kana Imōto
Kana: jaunesnioji sesuo
Kūrėjas JP Digital Object
Leidėjas JP D.O.
NA G-Collections
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 1999 m. birželio 25 d. (AK)
2010 m. spalio 7 d. (PSP)
Žanras (-ai) Eroge, vizualinis romanas
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai
Platforma Mac OS, Microsoft Windows, PlayStation Portable
Versija
Variklis
Reikalavimai Minimalūs: 64 MB RAM
Platinimas CD-ROM
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys

Kana Imōto (jap. 加奈~いもうと~ = Kana~Imōto~; Kana: jaunesnioji sesuo) – japonų vizualinis romanas, kurį sukūrė ir 1999 m. išleido „Digital Object“. „G-Collections“ buvo išverstas į anglų kalbą ir išleistas 2002 m. Daugumos fanų laikomas vienu geriausių vizualinių romanų, išleistų į anglų kalbą. Lietuvoje dar nėra išleistas.

Kana Imōto priklauso pasimatymų simuliatorių subžanrui, kuriame pilna tragiškų įvykių ir yra skirti tam, kad emociškai sujaudintų žaidėją. Taip pat priklauso žaidimų, mangos ir anime subžanrui, kuriuose yra kraujomaišiškų santykių. Peržaisti žaidimą iki vienos pabaigos užtrunka nuo 5 iki 10 valandų.

Pasakojimas yra apie Taką ir jo jaunesne seserį Kaną, pasakojant iš Tako perspektyvos. Pasakojimas pradedamas tada, kai Kana turėtų pradėti eiti į gimnaziją ir pasineriama į praeitį, susipažįstant su draugyste tarp brolio ir sesers.

Žaidimas yra vizualinis romanas, kuriame rodomos scenos ir veikėjai yra antrame plane, kol veikėjų dialogai ir Tako pasakojimas vaizduojamas tekstu. Taip pat naudojama muzika ir garso efektai. Pasakojama nedideliu tempu, todėl plėtojantis istorijai žaidėjas gali susitapatinti su Taka (ir Kana).

Žaidimo eigoje, žaidėjas susiduria su maždaug 30 sprendimo taškų, kurie nulemia, kuria kryptimi eis siužetas ir galiausiai, kokią pabaigą žaidėjas pasieks.

'Kana Imōto yra eroge žanro ir turi erotinių scenų. Jis parduodamas tik keliose internetinėse parduotuvėse. Dėl šio riboto pasiekiamumo, žaidimas ganėtinai mažai žinomas tarp JAV ir Europos žaidėjų.

Iš pradžių žaidimas buvo sukurtas Windows platformai. Po to Mac OS versija buvo išleista 2001 m. 2003 m., „Panther Software“ paskelbė planus išleisti Xbox versiją, kurie galiausiai buvo atšaukti 2005 m. gegužę, po daugelio atidėliojimų.

Originali D.O. išleista versija dabar nebeplatinama. 2004 m. išleistas leidimas skirtas Windows, pavadinimu Kana… Okaeri‼ (加奈⋯おかえり!! – „Kana… Sveika sugrįžusi namo!“). Šis naujas leidimas išlaiko originalią siužeto liniją, tačiau turi naują veikėjų dizainą ir yra pilnai įgarsintas.

Veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Takamičis Todo (藤堂 隆道 Tōdō Takamichi). Pagrindinis istorijos veikėjas. Paprastas vaikinas, kuris nuoširdžiai rūpinasi savo jaunesne seserimi Kana. Aplinkinių vadinamas tiesiog Taka.

Kana Todo (藤堂 加奈 Tōdō Kana): įgarsino Yumi Oda Makoto (小田真ゆみ). Tako jaunesnioji sesuo. Dėl chroniško inkstų nepakankamumo, ji daugumą laiko praleidžia ligoninėje. Ji neturi daug draugų, todėl yra labai priklausoma nuo savo brolio.

Jumi Kašima (鹿島 夕美 Kashima Yumi): įgarsino Miki Hasekura (支倉ミキ). Mergina, kuri lanko tą pačią mokyklą kaip ir Taka. Takas buvo ją įsimylėjęs iki incidento, įvykusio penktoje klasėje, po kurio jis pradėjo jos nekęsti. Tačiau ji visada jį mylėjo.

Miki Kondo (近藤 美樹 Kondō Miki): įgarsino Hokuto Minami (北都南). Ligoninės slaugė, kuri rūpinosi Kana nuo tada, kai ji buvo maža mergaitė.

Jutas Ito (伊藤 勇太 Itō Yūta): įgarsino Zyun Zyun (潤潤). Vienas iš Kanos klasiokų. Kai jie pirmą kartą susitiko, Jutas kabinėjosi prie jos dėl to, kad ji nelanko mokyklos ir yra drovaus būdo. Per laiką jis ima ja domėtis ir pradeda gailėtis dėl savo ankstesnių poelgių. Dabar Jutas stengiasi ją apginti nuo užgauliotojų mokykloje ir siekia Tako leidimo tapti Kanos vaikinu. Tačiau Kana vis tiek nelabai jį mėgsta ir prieš jį yra drovi ir tyli.

Pabaigos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidimas turi šešias skirtingas pabaigas. Žaidėjo pasirinkimai, padaryti žaidimo metu, nulemia, kokia kryptimi pasisuks istorija ir kokią pabaigą jis pasieks. Šie pasirinkimai taip pat nulemia, kokia bus Kanos ir Tako tarpusavio santykiai, Kanos požiūris į gyvenimą. Tačiau kanoniška pabaiga iš tikrųjų yra Pabaiga 6 ir yra pavaizduota vėlesniame D.O. žaidime Crescendo, kuriame pagrindinis veikėjas turi galimybę pamatyti filmą, paremtą Kanos gyvenimu.

Pabaigos yra skirstomos į keturias kategorijas:

  • „Geriausia pabaiga“: pirmoji pabaiga, „Pirmasis Atsisveikinimas“
  • „Normalioji pabaiga“: antroji pabaiga, „Memuarai“
  • „Jumi pabaiga“: trečioji pabaiga, „Iš Labirinto“
  • „Intelektualiosios Pabaigos“: ketvirtoji pabaiga, „Sniegas“; penktoji pabaiga, „Prisiminimai“; šeštoji pabaiga „Gyvas Dabar“.

Įvairūs faktai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Žaidimo pabaigoje yra atskleidžiama, kad Taka ir Kana nėra siejami kraujo ryšio. Kana buvo įvaikinta, kai dar buvo kūdikis.
  • Nors jie nėra genetiškai siejami, jie vis tiek laikomi broliu ir seserimi. Daugumoje šalių santuokos tarp įvaikintų brolių ir seserų yra uždraustos, todėl Tako ir Kanos santykiai būtų laikomi kraujomaišiški, nors tik teisiniu požiūriu.
  • Pirmojoje pabaigoje Kana jų draugystę laiko uždrausta, nors ji ir žino, kad yra įvaikinta. Tačiau šiuo klausimu nėra nei pritariama, nei prieštaraujama. Tai palikta apsvarstyti žaidėjui.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]