Kažką reikės prarasti

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kažką reikės prarasti

PavadinimasSomething's Got to Give
Kilmės šalisJAV
RežisieriusGeorge Cukor
Prodiuseris (-iai)Henry T. Weinstein
Scenaristas (-ai)Nunnally Johnson
Walter Bernstein
KompozitoriusJohnny Mercer
VaidinaMarilyn Monroe
Dean Martin
Cyd Charisse
Tom Tryon
Phil Silvers
Metai1962
Trukmė37 min.
KalbaAnglų k.
Platintojas20th Century Fox
IMDb įrašas

Kažką reikės prarasti (angl. Something's Got to Give) – 1962 m. nebaigtas JAV filmas, statytas kino kompanijoje „20th Century Fox“. Režisierius – George Cukor, pagrindinius vaidmenis atliko Marilyn Monroe, Dean Martin ir Cyd Charisse. „Kažką reikės prarasti“ – filmo „Mano mylimoji žmona“ (1940) perdirbinys. Tai – paskutinis Monroe filmas, kuriame ji vaidino, tačiau nuo pat pradžių filmo kūrimą trikdė jos asmeniniai rūpesčiai, o po jos mirties 1962 m. rugpjūčio 4 d. filmo statymas buvo nutrauktas. Didžioji dalis nufilmuotos medžiagos liko nerodyta daugybę metų.

Kitais metais „20th Century Fox“ peržiūrėjo visą filmo kūrimo koncepciją, subūrė iš esmės naują aktorių grupę bei gamybinį kolektyvą ir pastatė „Mano mylimosios žmonos“ perdirbinį „Pasislink, brangioji“ („Move Over, Darling“, 1963 m.), kuriame vaidina Doris Day, James Garner ir Polly Bergen.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Praėjus penkeriems metams po Elenos Arden (Ellen Arden) dingimo, teismas pripažįsta ją mirusia. Nikolas Ardenas (Nicholas Arden) vėl veda, tačiau net per medaus mėnesį nesiliauja galvojęs apie savo pirmąją žmoną. Viskas tampa sudėtinga, kai jis ir jo naujoji žmona Bjanka (Bianca) grįžta iš Havajų ir randa Eleną namuose. Ji Bjankai prisistato kaip švedė panelė Ingrida Tik (Ingrid Tic), Ardenų vaikų Litos (Lita) ir Timio (Timmy) guvernantė. Nikolui nelengva rasti tinkamą momentą pasakyti Bjankai, kad panelė Tik yra jo pirmoji žmona Elena. Be to, jis pavydi, nes Elena šiuos penkerius metus praleido saloje su tokiu Stivenu Berketu (Stephen Burkett).[1]

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmo prikėlimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Devynios valandos nemontuotos medžiagos ir atskiri garso takeliai iš nebaigto filmo liko „20th Century Fox“ saugyklose iki 1989 m., kai medžiagą atrado „Fox Entertainment News“ (FEN) prodiuseriai ir sujungė į vienos valandos trukmės dokumentinį filmą „ Marilyn: Something’s Got to Give“. „Fox“ pirmininko Barry Diller užsakymu filmas pirmą kartą buvo parodytas per „Fox“ stotis 1990 m., scenarijaus autorius, prodiuseris ir pristatytojas – Henry Schipper.[2] Kino juostos sekas, kurias sumontavo FEN postprodukcijos komanda, vėliau kino kompanija „Prometheus Entertainment“ perkūrė dokumentiniam filmui „Marilyn Monroe: The Final Days“ („Merlina Monro: Paskutinės dienos“), kuris per kanalą AMC buvo parodytas 2001 m. birželio 1 d. minint 75-ąsias Monroe gimimo metines.[3] Pirmosiose transliacijose filmuota medžiaga su Lee Remick, kuria bandyta pakeisti Monroe, buvo įtraukta į dokumentinį filmą, tačiau vėliau buvo pašalinta ir liko žiūrovams nebepasiekiama.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. De La Hoz, Cindy: „Marilyn Monroe – Platinum Fox“, p. 232, Running Fox. ISBN 0-7624-3133-4.
  2. „Marilyn: Something's Got to Give“. IMDb. Nuoroda tikrinta 2023-06-29.
  3. „Marilyn Monroe: The Final Days“. Nuoroda tikrinta 2023-06-29.