Jeff Richmond

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Jeff Richmond
Jeff Richmond, 2010
Gimė 1961 m. sausio 7 d. (63 metai)
Jungtinės Amerikos Valstijos Garetsvilis, Ohajas, JAV
Sutuoktinis (-ė) Tina Fey (nuo 2001 m.)
Vaikai Alice Richmond, Penelope Richmond
Veikla kompozitorius, aktorius, prodiuseris, režisierius

Jeffrey Wayne „Jeff“ Richmond (g. 1961 m. sausio 7 d. Ohajuje, Jungtinėse Valstijose) – amerikiečių kompozitorius, aktorius, televizijos prodiuseris, režisierius. Ričmondas sukūrė muziką žinomam serialui „30 Rock“, taip pat režisavo ir keletą jo serijų. Komediją sukūrė ir pagrindinį vaidmenį atliko Ričmondo žmona Tina Fey.

Gyvenimas ir karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ričmondas gimė ir užaugo Ohajuje, Jungtinėse Valstijose. Baigė Džeimso Garfyldo vidurinę mokyklą Garetsvilio miestelyje. Vėliau mokėsi Kento universitete, kurį baigė aštunto dešimtmečio pabaigoje. Jau tada pradėjo kurti muziką įvairiems miuziklams.

Dirbo improvizacijų teatre „The Second City“, kuriame prisidėjo prie vaikų spektaklių režisavimo. Vėliau gavo darbą NBC televizijos šou „Saturday Night Live“. 2006 m. paliko šou ir pradėjo kurti muziką žmonos kurtai situacijų komedijai „30 Rock“. Seriale taip pat pasirodydavo kaip ir aktorius, atliko nežymų Alfonso Disperioso vaidmenį. 2010 m. pradžioje režisavo penkias serijas.

2008 m. sukūrė garso takelį filmui „Baby Mama“, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko jo žmona Tina Fey ir aktorė Amy Poehler.

Ričmondas taip pat vaidino NBC pokalbių laidoje „Late Night with Conan O’Brien“. Joje atliko Russian Hat Guy vaidmenį.

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Džefas Ričmondas yra vedęs už save dešimt metų jaunesnę garsią amerikiečių aktorę ir scenaristę Tina Fey. Jie susipažino kartu dirbdami improvizacijų klube „The Second City“ Čikagoje. Susituokė 2001 m. birželio 3 d. pagal Graikijos stačiatikių bažnyčios papročius; prieš tai susitikinėjo septynerius metus.

Pora turi dvi dukras, Alice Zenobia (g. 2005 m. rugsėjo 10 d.) ir Penelope Athena (g. 2011 m. rugpjūčio 10 d.).