James Hetfield

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
James Hetfield

James Hetfield
Biografija
Pilnas vardasJames Alan Hetfield
Dar žinomasHet, Jaymz, Papa Het
Gimė1963 m. rugpjūčio 3 d. (60 metų)
Kilmė JAV
ŽanraiThrash metal, speed metal, heavy metal, hard rock
Kūrinių kalbosanglų
VeiklaMuzikantas
Instrumentaigitara, vokalas
Aktyvumo metai1981-
Įrašų kompanijaWarner Bros., Elektra, Megaforce, Blackened Recordings
Susijusi veiklaMetallica, Spastik Children
SvetainėOficialus Metallica puslapis

James Alan Hetfield (g. 1963 m. rugpjūčio 3 d. Downey’je, Kalifornija.) – geriausiai yra žinomas kaip thrash metal grupės Metallica vokalistas ir gitaristas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

James Hetfield, gimė skyrybų išardytoje, griežtoje šeimoje. Kai James’ui buvo 16 metų, jo motina mirė nuo vėžio. James'as buvo uždara asmenybė, dėl to būdavo atitolęs nuo bendraamžių.

Muzika James'o gyvenime[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iš pradžių, būdamas 9 metų, James'as pradėjo lankyti pianino pamokas, po to jis susidomėjo savo brolio David'o būgnais, ir galiausiai, būdamas 14 metų, pradėjo groti gitara. Vaikystėje James'as dar pabūvojo kelete grupių: Leather Charm ir Obsession.

Metallica[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1981 m. James'as susipažino su dabartiniu Metallica būgnininku Lars'u Ulrich. Pastarasis laikraščio skelbimuose ieškojo muzikantų. Taigi James'as su Lars'u susirado dar porą muzikantų: Dave'ą Mustaine ir Ron'ą McGoverney, ir įkūrė milžiniško populiarumo susilaukusią ir iki šiol tebegyvuojančią grupę Metallica. 1992 metais, James'as, koncerto metu pateko į pirotechnikos nelaimę, ir smarkiai apdegė, taigi, kol jis reabilitavosi, vietoj jo gitara grupėj grojo James'o draugas John'as Marshall'as, o dainuoti James'as galėjo. 2001 James'as gydėsi priklausomybę alkoholiui.

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1997, rugpjūčio 17 diena, James'as vedė Francesca Tomasi, su kuria vėliau susilaukė 3 vaikų: Cali (Birželio 13, 1998), Castor (Kovo 18, 2000) ir Marcella (Sausio 17, 2002). James'as domisi medžiokle, riedlentėmis, automobiliais. 2009 metais, James'as kartu su Grupe Metallica, pateko į Rokenrolo šlovės muziejų. Metallica Rokenrolo Šlovės Muziejuje, 2009 m.