Ivette Sosa

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ivette Sosa
Pilnas vardasIvette Maritza Sosa
Gimė1976 m. rugsėjo 15 d. (47 metai) Niu Džersis, JAV
ŽanraiPop, R&B
VeiklaDainininkė, šokėja, aktorė
Aktyvumo metai2001–dabar
Susijusi veiklaEden's Crush,
Svetainėwww.ivettesosa.com

Ivette Maritza Sosa (g. 1976 m. rugsėjo 15 d. Niu Džersyje) yra amerikiečių dainininkė, aktorė ir šokėja. Ji geriausiai žinoma kaip jau iširusios merginų pop grupės „Eden's Crush“ narė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ivette pradėjo šokti nuo 3 metų. Ji lankė Bishop George Ahr vidurinę mokyklą. Ji ne tik vaidino keliuose mokyklos teatro pastatymuose bet ir buvo jų choreografė. 1998 m. ji baigė šokėjos specialybę koledže Marymount Manhattan College.

„Eden’s Crush“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Eden's Crush.

2001 m. laimėjusi realybės šou „Popstars“ ji su kitomis keturiomis dalyvėmis sukūrė pop grupę „Eden's Crush“. Grupė geriausiai žinoma dėl savo debiutinio singlo „Get Over Yourself (Goodbye)“, kuris gerai pasirodė Kanados tope Canadian Singles Chart ir pasiekė top 10-tuką Hot 100 tope. Pirmajam singlui buvo sukurtas vaizdo klipas. Antrasis grupės singlas „Love This Way“ buvo ne toks populiarus, tačiau gavo daug radijo stočių dėmesio.

Jų debiutinis studijinis albumas „Popstars“ buvo atestuotas auksiniu ir pasiekė #6 poziciją Billboard 200 tope, tačiau neprilygo kitų šalių „Popstars“ laidos nugalėtojų pardavimams. Tačiau per tris savaites buvo parduoda daugiau nei 150 tūkst. albumo kopijų.

Tais pačiais metais norėdama išreklamuoti savo albumą ir pirmąjį singlą „Eden’s Crush“ pasirodė seriale „Raganaitė Sabrin“a ir buvo tada žinomos kaip „Popstars“. Be to, jos pasirodė ant „FHM“ viršelio.

2001 m. grupė pasirodė „NSync“ koncertiniame ture „Pop Odyssey Tour“ ir Jessica Simpson ture „DreamChaser Tour“.[1] Grupė 2002 m. iširo dėl grupės įrašų kompanijos susijungimo su kita kompanija, taip pat dėl merginų solo projektų bei nesantaikos grupėje. Grupė prieš išyrimą norėjo perleisti savo debiutinį albumą ispanų kalba.

Prieš įstojant į grupę, Ivette pasirodė miuzikle Italijoje. Kai ją pakvietė į realybės šou, tuo metu ją pakvietė vaidinti miuzikle „Rent“. Ji pasirinko grupės sudarymą.

Vėlesnė karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ji dabar daugiausiai pasirodo miuzikluose, kaip kad „Latinologues“ ir „West Side Story“. Taip pat ji vaidino 2003 m. filme „Vejantis gražuoliuką“, jame taip pat pasirodė kita „Eden’s Crush“ narė Nicole Scherzinger.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]