Interviu (2003 filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Interviu

PavadinimasInterview
Kilmės šalis Nyderlandai
RežisieriusTheo van Gogh
Scenaristas (-ai)Theodor Holman
Metai2003
Žanrasdrama
Trukmė89 min.
Kalbaolandų
IMDb įrašas

Interviu (ol. Interview) – 2003 m. Olandijoje sukurta drama. Filmo veiksmas beveik visą laiką vyksta uždaroje erdvėje – bute, į kurį atvyksta žurnalistas paimti interviu iš kino žvaigždės.

Pagrindinio vaidmens atlikėja Katja Schuurman buvo nominuota Auksiniam veršiui Nyderlandų filmų festivalyje. Juostos režisierius Theo van Gogh po metų buvo nužudytas islamo fundamentalistų. 2007 m. aktorius ir režisierius Steve Buscemi sukūrė filmo perdirbinį ir kartu su Sienna Miller atliko pagrindinius vaidmenis. Katja Schuurman šiame filme taip pat gavo epizodinį vaidmenį.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Politikos apžvalgininkas, žurnalistas Pjeras Pitersas, gauna netikėtą užduotį – parengti interviu su populiariausia šalyje kino žvaigžde. Jiedu susitinka Katios bute ir vienas kitam nuo pat pradžių nepatinka: Pjeras, įpratęs bendrauti su politikais ir įtakingais žmonėmis, žiūri į merginą iš aukšto, tuo tarpu šią siutina, kad jis atvyko nepasiruošęs, neparengęs „namų darbų“ ir beveik nieko nežino apie jos veiklą ir pasiekimus. Interviu pamažu virsta tikra žodžių ir emocijų dvikova, atverianti kiekvieno jų praeities žaizdas ir kupina nuotaikų kaitos: abejingumo, meilės prisipažinimo ir neapykantos...

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo