Grigorijus Sijatvinda

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Grigorijus Sijatvinda
Gimimo vardas Григо́рий Сиятвинда
Visas vardas Григо́рий Дэ́видович Сиятвинда
Gimė 1970 m. balandžio 26 d. (54 metai)
Maskva, RTFSR
Pilietybė Rusija
Sritis Teatras, kinas, TV
Pareigos Aktorius

Grigorijus Sijatvinda (rus. Григо́рий Сиятвинда, g. 1970 m. balandžio 26 d., Tiumenėje) – iš Zambijos kilęs Rusijos teatro ir kino aktorius.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gimė 1970 m. Tiumenėje. Motina – rusė, kilusi iš Tiumenės. Tėvas – kilęs iš Zambijos, aštuntojo dešimtmečio viduryje atvykęs studijuoti į SSRS.

Taisyklingesnė pavardės rašyba – Siatuinda, tačiau dėl transkripcijos klaidos ji tapo Sijatvinda. Nuo 2 iki 5 metų jis gyveno Zambijoje, o kai išsiskyrė tėvai, su mama grįžo į Tiumenę. Daugiau nei metus tarnavo sovietinės armijos (tankų kariuomenės) gretose.

Kine debiutavo 1997 m. Valerijaus Čikovo režisuotame filme „Nevaidink kvailio…“.

Apdovanotas „Žuvėdros“ apdovanojimu nominacijoje „Proveržis“ (1999 m.) ir „Stabo“ apdovanojimu nominacijoje „Metų viltis“ (2000 m.) už 14 vaidmenų suvaidinimą spektaklyje „Kvartetas“.

2003 m. už klasikinio ir modernaus repertuaro vaidmenų atlikimą apdovanotas Valstybine literatūros ir meno premija. Tais pačiais metais jis trumpai buvo NTV programos „Rytas“ vedėjas.

2005 m. pasirodžius filmui „Lavonėliai“, kuriame atliko bandito „Baklažano“ vaidmenį, staiga tapo žinomas plačiajai visuomenei.[1][2][3]

Šią straipsnio dalį reikėtų išplėsti.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]