God of War (2018 kompiuterinis žaidimas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
God of War
Kūrėjas SIE Santa Monica Studio
Leidėjas Sony Interactive Entertainment
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2018 m. balandžio 20 d.
Žanras (-ai) Nuotykių
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: M
PEGI: 18+
Platforma PlayStation 4
Versija
Variklis
Platinimas Blu-ray, atsisiuntimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys

God of War („Karo dievas“) – 2018 m. nuotykių ir veiksmo kompiuterinis žaidimas, išleistas „PlayStation 4“ konsolei.

Žaidimas sulaukė labai palankaus kritikų įvertinimo. Pagal svetainės metacritic.com suvestinę, įvertintas 94/100 balų vidurkiu.[1] Pasak leidėjo, žaidimas per pirmas tris dienas parduotas 3,1 mln. ir per pirmą mėnesį − daugiau nei 5 mln. vienetų tiražu.[2]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„God of War“ yra vieno žaidėjo žaidžiamas žaidimas, sukurtas „Sony“ Santa Monikos studijos Kalifornijoje. Tai yra aštuntoji žaidimų serijos „God of War“ dalis. Joje pasakojama apie spartiečių galiūno Krato (Kratos) nuotykius. Praėjusiose serijos dalyse įveikęs Olimpo dievus Kratas su sūnumi Atrėju (Atreus) persikėlė į šiaurę, Skandinavijos dievų valdas, snieguotus kalnus ir miškus. Kovodamas su šiaurės monstrais − troliais, raganomis ir kitais − Kratosas turi išlavinti savo sūnų Atrėją tapti tikru kariu ir kartu susigrumti su savo tamsios praeities prisiminimais.

Žaidimo metu žaidėjas iš trečiojo asmens perspektyvos valdo galiūną Kratą. Žaidimo erdvė 3D grafikos. Krato pagrindinis ginklas kovose su monstrais yra Leviatano karo kirvis, kuriuo jis gali atakuoti iš arti ir jį mėtydamasiš toli. Taip pat jis gali atakuoti kumščiais, blokuoti atakas ir smogti skydu. Kratas turi įsiūčio limitą, kuris pildosi atakuojant priešininkams. Pasiekus šį limitą Krato jėgos trumpam labai padidėja. Priešininkai paprastai turi apsvaiginimo limitą, kuriam užsipildžius jie gali būti Kratoso nužudomi vienu veiksmu efektingais būdais.

Kovose dalyvaujantis Krato sūnus Atrėjas yra tiesiogiai žaidėjo nevaldomas. Jis ginkluotas lanku ir šaudydamas strėlėmis gali nukreipti priešininkų dėmesį nuo Krato, padėti užpildyti jų apsvaigimo limitą. Šūkiais sūnus perspėja Kratą apie atakuojančius priešininkus ir jų padėtį. Taip pat jis gali perskaityti žaidimo erdvėje randamus runų įrašus, kuriais pasakojama žaidimo mitologija. Žaidime yra vaidmenų žaidimo elementų. Tiek Krato, tiek jo sūnaus gebėjimus galima patobulinti pasirinktomis savybėmis, pas ginkladirbį pasitobulinti esamus ginklus, šarvus ir pirkti naujus.

Žaidimo objektai randami skryniose, sarkofaguose. Vertingesnių skrynių atidarymui būtina išspręsti galvosūkį ar surasti kelis „raktus“. Randamus objektus galima panaudoti tobulinant ginklus, praplečiant veikėjų gyvybės rezervus, jų radimas atveria naujas sugebėjimų galimybes. Pereinant žaidimo lygius tenka spręsti aplinkos galvosūkius − atidaryti vartus, nuleisti tiltus ir pan. Tam padeda sūnus ir Leviatano kirvio savybės: jis mėtomas gali užšaldyti judėjimo mechanizmus ir pareikalavus grįžti atgal į Krato rankas.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]