Eva Longoria

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Eva Longoria
Tikras vardas Eva Jacqueline Longoria
Gimė 1975 m. kovo 15 d. (49 metai)
Šalis JAV
Žymesni vaidmenys
Gabrielė Solis,
(Nusivylusios namų šeimininkės, 2004-)
Apdovanojimai
Auksinio gaublio nominacija už geriausią aktorės vaidmenį seriale
2006 m. (serialas „Nusivylusios namų šeimininkės“)

Eva Žakelina Langorija (angl. Eva Jacqueline Longoria; g. 1975 m. kovo 15 d. Corpus Christi, Teksase) – JAV televizijos ir kino aktorė.

Ji geriausiai žinoma kaip ABC serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ aktorė. 2007 m. visos serialo moterys atnaujino kontraktus su ABC dar ketveriems metams, per kuriuos kiekviena uždirbs po 40 milijonų dolerių.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jaunystė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Longoria gimė Amerikos meksikiečių šeimoje. Būdama vaiku, Eva manė, kad ji buvo įvaikinta, nes ji vienintelė iš savo brolių ir seserų turėjo tamsesnę odą ir akis. Kineziologijos mokslus baigia Teksaso A&M universitete bakalauro laipsniu. Studijuodama buvo išrinkta Miss Corpus Christi, USA (1998 m.). Vėliau kelias atvedė ją į Los Andželą, kur gavo darbą teatre.

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2000 m. ji gavo pirmąją rolę televizijoje, svečio teisėmis pasirodydama seriale „Beverley Hills, 90210“. Pradžia nebuvo lengva, bet ateityje nusimatė daugiau darbo. Ji yra vaidinusi serialuose „General Hospital“, „The Young and the Restless“, „Dragnet“.

2006 m. gegužės mėn. Eva Longoria antrus metus iš eilės žurnalo „Maxim“ skaitytojų buvo pripažinta karščiausia moterimi.

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Longoria buvo ištekėjusi už „General Hospital“ aktoriaus Tyler Christopher (nuo 2002 m. iki 2004 m.), ir tuomet pasirašinėdavo kaip Eva Longoria Christopher. 2007 m. liepos 7 d. Prancūzijoje ji ištekėjo už NBA žvaigždės Tony ParkerSan Antonio Spurs, tačiau 2011 m. išsiskyrė.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]