Eric Schmidt

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Erikas Šmitas
angl. Eric Schmidt
Gimė 1955 m. balandžio 27 d. (68 metai)
Vašingtonas, JAV
Sutuoktinis (-ė) Wendy Schmidt
Veikla Google“ direktorių valdybos pirmininkas, buvęs „Apple“ valdybos direktorius

Erikas Emersonas Šmitas (angl. Eric Emerson Schmidt; g. 1955 m. balandžio 27 d. Vašingtone) – „Google“ direktorių tarybos pirmininkas, buvęs „Apple“ valdybos direktorius.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Google[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Google“ steigėjai Larry Page ir Sergey Brin pasamdė Eriką, dirbusį „Novell“. Čia jis, būdamas įmonės valdybos nariu ir vykdomuoju direktoriumi, vadovavo strateginio planavimo, vadybos ir technologijų kūrimo skyriams. Atėjęs į „Google“ 2001 m., Erikas kūrė įmonės infrastruktūrą, būtiną sparčiai besiplečiančiai įmonei, bei siekė užtikrinti aukštą produkcijos ir paslaugų kokybę išlaikydamas minimalų kūrimo ir tobulinimo procesų laiką. Su Larry ir Sergey Erikas dalijasi atsakomybe dėl kasdienių „Google“ operacijų. Jo išlaikyta perspektyva prisidėjo prie „Google“ kaip jaunos ir sparčiai besivystančios paieškos sistemos, turinčios unikalią vidinę įmonės kultūrą, poreikių. Irako nacionaliniame muziejuje surengė pristatymą, skelbiantį, jog jo kompanija savo lėšomis sukurs virtualias eksponatų kopijas, ir jau 2010 m. pradžioje keturių tūkstantmečių istorinės vertybės bus nemokamai prieinamos internete.[1]

Apple[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Į „Apple“ direktorių valdybą buvo išrinktas 2006 m. rugpjūčio 28 d. 2009 m. rugpjūčio 3 d. buvo paskelbta, kad jis turi atsistatydinti dėl augančios „Google“ ir „Apple“ konkurencijos.

Kita karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Prieš turėdamas darbą „Novell“ , Erikas buvo „Sun Microsystems“ informacinių technologijų ekspertas ir vykdomasis direktorius ir vadovavo „Java“, nuo „Sun“ platformos nepriklausomos programavimo technologijos plėtrai ir nustatė „Sun“ interneto programinės įrangos strategiją. Prieš prisijungdamas prie „Sun“ 1983 m., jis buvo informatikos laboratorijos, esančios „Xerox Palo Alto Research Center“ (PARC), tyrinėtojų grupės narys, taip pat dirbo „Bell Laboratories“ ir „Zilog“ kompanijose. Erikas įgijo elektrotechnikos bakalauro laipsnį Prinstono universitete ir magistro bei mokslų daktaro laipsnį Kalifornijos universitete Berklyje. 2006 m. Erikas buvo išrinktas į Nacionalinę inžinerijos akademiją. 2007 m. Erikas buvo priimtas į Amerikos meno ir mokslo akademiją kaip narys. Taip pat Erikas yra „New America Foundation“ direktorių tarybos pirmininkas.

Dabar gyvena Antertone su žmona Wendy.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]