El Clásico

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
El Clásico 2009 m.

El Clásico (iš ispanų k. 'klasika') – futbolo derbis tarp dviejų pajėgiausių Ispanijos komandų – „Real Madrid“ ir „FC Barcelona“. El Clásico kasmet vyksta bent 2 kartus, kuomet komandos susitinka La Liga čempionate, tačiau neretai šių komandų akistata įvyksta ir Copa del Rey turnyre bei UEFA Čempionų Lygoje. El Clásico yra vienos iš daugiausiai pasaulyje žiūrovų sutraukiančių klubinio futbolo varžybų – jos savo populiarumu nusileidžia tik UEFA čempionų lygos finalui.

„Real Madrid“ ir „FC Barcelona“ yra vieni pajėgiausių pasaulyje futbolo klubų, savo sudėtyje turintys geriausius pasaulio futbolininkus, todėl varžybos susilaukia didelio ažiotažo, prieš jas ir jų metu nereti įvairūs incidentai. Aršiai šių klubų priešpriešai didelę įtaką daro nacionalizmas – „FC Barcelona“ atstovauja katalonams (kurių didelė dalis siekia autonomijos nuo Ispanijos), o „Real Madrid“ – Ispanijos Karalystei (ir tuo pačiu, ispanų nacionalizmui).

Iki 2013 m. lapkričio oficialiose varžybose klubai tarpusavyje buvo susitikę 225 kartus, iš jų 90 laimėjo „Real Madrid“, 87 - „FC Barcelona“.