Europos telekomunikacijų standartizacijos institutas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio ETSI)
  visateisiai nariai
  asocijuoti nariai
  stebėtojai

Europos telekomunikacijų standartizacijos institutas (angl. European Telecommunications Standards Institute (ETSI)) – nepriklausoma, ne pelno siekianti telekomunikacijų pramonės (įrangos gamintojai ir tinklų operatoriai) standartizacijos organizacija Europoje.

ETSI 1988 m. įsteigė CEPT. Organizacija, įsikūrusi Sophia Antipolis technologijų parke (Prancūzija), yra oficialiai pripažinta Europos Komisijos ir ELPA. ETSI atsakinga už informacinių ir ryšių technologijų, tokių kaip fiksuoto, mobilaus ir radijo ryšio bei transliavimo ir interneto, standartizavimą Europoje.

Kasmet ETSI išleidžia po 2000–2500 standartų. Nuo organizacijos įsteigimo 1988 m., ji išleido daugiau kaip 30 000 standartų, tarp kurių yra standartai tokioms technologijoms kaip mobiliųjų telefonų sistema GSM™, 3G, 4G, DECT™, profesionali mobilaus radijo sistema TETRA, reikalavimai mažo nuotolio įtaisams, tokiems kaip LPD radijas, lustinės kortelės ir daugelis kt.

Narystė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

ETSI turi daugiau kaip 750 narių iš 63 valstybių/provincijų Europoje ir už jos ribų, įskaitant gamintojus, tinklų operatorius, administracijas, paslaugų teikėjus, mokslinių tyrimų įstaigas ir faktiškai naudotojus.

Beveik trečdalis ETSI narių yra mažos ir vidutinės įmonės (MVĮ). Dabartinių narių sąrašą galima rasti čia.[1]

Dabartinėmis visateisėmis ETSI narėmis yra visos ES valstybės narės.[2]

Dabartinėmis asocijuotomis ETSI narėmis yra Australija, Kanada, JAV, Brazilija, Pietų Afrikos Respublika, Lesotas, Egiptas, Izraelis, Jemenas, Kataras, JAE, Iranas, Uzbekija, Kinija (administraciniai regionai Honkongas ir Makao turi po atskiro nario statusą), Indija, Pietų Korėja, Japonija, Taivanas, Malaizija, Singapūras, Indonezija.[2]

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. ETSI Membership Information. Portal.etsi.org – members
  2. 2,0 2,1 ETSI membership

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]