Double Faced Eels

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Double Faced Eels
Biografija
Kilmė Latvija
ŽanraiAlternatyvusis rokas, pankrokas, poprokas
Aktyvumo metai20002009
Įrašų kompanijaPlatforma Records
Nariai
Martinš Gailitis
Eduardas Zagainovas
Reinis Brigis
Paulas Kesteris
Buvę nariai
Rihardas Neverovskis (2000–2005)
Toms (2000–2004)
Cherry (2002–2003)

Double Faced Eels (latv. Divkosīgie Zuši) – roko grupė iš Latvijos, įkurta 2000 m. Grupė Latvijoje išgarsėjo 2005 m. su daina Zilais valis ir tuo pačiu pavadinimu išleistu albumu.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2000 m. balandį grupę įkūrė gitaristai Martinš Gailitis (Marka) ir Toms, taip pat būgnininkas Rihardas Neverovskis. Iš pradžių grupė neturėjo solisto, 2002 m. prie jos prisijungė vokalistė Cherry. Po nesutarimų tarp muzikantų ir solistės, ji greit grupę paliko, o Double Faced Eels pagrindiniu vokalistu tapo gitaristas Marka. 2004 m. grupėje liko vieninteliai Marka ir Rihardas, todėl buvo pakviesti gitaristai Eduardas Zagainovas (Chikys) ir Reinis Brigis. 2004 m. pabaigoje Latvijos radijo stočių topuose gana sėkmingai startavo pirmasis Double Faced Eels radiosinglas To Take Breathe.

2005 m. pradžioje Double Faced Eels paliko būgnininkas Rihardas, o prie grupės prisijungė Paulas Kesteris. Nuo to laiko grupės sudėtis nepasikeitė. 2005 m. kovą Double Faced Eels antrasis radijo singlas Prasīt aizmirsto tapo kol kas vienintele grupės daina nr.1. Šiai dainai buvo nufilmuotas ir pirmasis grupės videoklipas. Tačiau didesnio populiarumo susilaukė kita grupės daina Zilais valis dėl įžūlaus dainos teksto. Vasarą grupė pasirodė Brainstorm koncertiniame ture kaip apšildomoji grupė. Rudenį išėjo kitas radijo singlas 16.

Grupė du kartus buvo nominuota 2005 m. Latvijos Muzikos įrašų metų apdovanojimuose: daina Zilais valis pretendavo į geriausios roko dainos titulą, o grupė kandidatavo į metų geriausio debiutanto statusą. 2006 m. sausio 11 d. išėjo Double Faced Eels debiutinis albumas Zilais valis. Pirmoje metų pusėje radijo stotyse pasirodė dar du radijo singlai Pa jokam ir Krokodils (kuriai irgi nufilmuotas videoklipas). 2006 m. rugsėjį Double Faced Eels pasirodė su nauja daina Dagmāra, kuriai buvo sukurtos rusiška ir angliška versijo, atitinkamai Татьяна (Tatjana) ir Jennifer.

Grupės sudėtis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Zilais valis (2006)
  • Kurš gribēja nogalināt Džūliju? Nezinu, bet trāpīja mums 2007.05.01

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]