Dominic Howard

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Dominic Howard
Biografija
Pilnas vardasDominic James Howard
Gimė1977 m. gruodžio 7 d. (46 metai)
KilmėStokportas, Anglija
ŽanraiAlternatyvusis rokas
Progresyvusis rokas
Aktyvumo metai1992–dabartis
Svetainėhttp://www.muse.mu

Dominic James Howard (taip pat žinomas kaip Dom Howard; g. 1977 m. gruodžio 7 d. Stokporte Anglijoje) – anglų roko grupės „Muse“ būgnininkas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Domas gimė Stokporte, Anglijoje, 1977 m. gruodžio 7 d. Kai jam buvo aštuoneri metai, jis su šeima persikėlė į Tinmutą, mažą miestelį Devone. Jam esant dvylikos džiazo grupei atvykus į jo mokyklą, jis užsinorėjo groti būgnais – taip prasidėjo jo, kaip muzikanto karjera.

Pirmoji Howardo grupė vadinosi „Carnal Mayhem“, kurioje jis grojo dar mokykloje. Netrukus jis susidraugavo su Matthew Bellamy, kuris tuo metu dar neturėjo stabilios grupės. Po kurio laiko, Matthew įstojo į Howardo grupę. Po dvejų metų Bellamy pasiūlė Domui kurti jų pačių dainas. Chrisas Wolstenholme’as, kuris tuo metu grojo būgnais „Fixed Penalty“ grupėje, prisijungė prie jų, grodamas bosine gitara.

Pirmaisiais 1994 metų mėnesiais gimė grupė „Gothic Plague“, vėliau persivadinusi į „Rocket Baby Dolls“, o dar vėliau – į „Muse“. Nuo tada reikalai pradėjo rimtėti. Howardas šiuo metu yra vyriausias grupės narys.