Cassie

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Cassie
Biografija
Pilnas vardasCassandra Ventura
Gimė1986 m. rugpjūčio 26 d.
Nju Londonas, Konektikutas, JAV
ŽanraiR&B, pop, hip hop
Veiklaatlikėja, modelis, aktorė
Aktyvumo metai2006–
Įrašų kompanijaNextSelection, Bad Boy
Svetainėwww.lovecassie.com

Cassie (gimė kaip Cassandra Ventura, g. 1986 m. rugpjūčio 26 d.) – JAV atlikėja, geriausiai žinoma kaip singlo Me & U atlikėja, kuris tapo hitu 2006 m.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Cassie lankė „The Williams“ privačią mokyklą. Cassie pradėjo savo karjerą 14 metų, kaip modelis, pasirodydama „Delia's“, „Adidas“, „Abercrombie & Fitch“, ir „Seventeen“ reklamose. Kai baigė vidurinę mokyklą 2004 metais, ji pareiškė, kad ji ketina tobulinti savo muzikos ir modelio karjerą.

Niujorke – kur Cassie buvo modeliuotoja „Abercrombie and Fitch“, mokydavosi Brodvėjaus Šokių Centre (Broadway Dance Center. Prodiuseris Ryan Leslie 2004 metų pabaigoje, pastebėjo Cassie klubuose ir vakarėliuose, ir sakė, jog jautėsi lyg užburtas stovint prie jos. Ji galiausiai buvo supažindinta su juo per Sean „Diddy“ Combs', kuris jau dirbo su Cassie per vienas iš jos modeliavimo užduočių.

Netrukus po jos susipažinimo su Ryan Leslie, Cassie’s mama (kaip manoma) paprašė Cassie’s įrašyti dainą, jai kaip gimtadienio dovaną. Cassie kreipėsi į Leslie, kuris parašė duetą jiems, pavadintą „Kiss Me“. Leslie taip pat parašė ir išleido Cassie’s pirmąjį singlą „Me & U“ (2005). 2006 metų kovą, Cassie Dainavo su Diddy’s disko ženklu „Bad Boy Records“.

Kai išleido dainą „Me & U“, daina tapo didžiuliu hitu – ypatingai Jungtinėse Valstijose. Ji užėmė trečią vietą „Billboard Hot 100“ , ketvirtą vietą „Billboard Pop 100“ ir pirmą vietą „Billboard's Hot R&B/Hip-Hop Songs“. Domėjimasis singlu „Long Way 2 Go“ buvo mažiau sėkmingas, jo viršūnė – 97 vieta „Billboard Hot 100“.

Cassie nusifilmavo Kanye West klipe "Stronger". Taip pat nusifilmavo filme Step Up 2, ir sukūrė dainą "Is It You?" garso takeliui. Taip pat išleido dvi naujas dainas "In Love With The DJ" ir "Turn the light off". Atlikėja dirba prie antrojo solinio albumo, kurio pavadinimas nėra žinomas, o išleidimo data – 2008 m. gegužės 20 d.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Cassie

  • Išleistas: 2006 m. rugpjūčio 8 d.
  • Topų vietos: #4 U. S. Billboard 200, #2 U. S. R&B/Hip-Hop
  • JAV pardavė: 300 000

Nominacijos ir apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 2007 „NRJ Music Awards“ buvo nominuota "Révélation Internationale" (Tarptautine Geriausia Nauja Atlikėja)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]