Cardi B

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Cardi B
Biografija
Pilnas vardasBelcalis Marlenis Almánzar
Gimė1992 m. spalio 11 d. (31 metai), Manhatanas, Niujorkas
Kilmė JAV
ŽanraiHip hop
VeiklaReperė · dainų autorė · televizijos asmenybė
InstrumentaiVokalas
Aktyvumo metai2015–dabar
Svetainėcardibofficial.com

Cardi B, tikrasis vardas – Belcalis Marlenis Almánzar (g. 1992 m. spalio 11 d.) – amerikiečių reperė, dainų autorė, realybės šou žvaigždė. Gimė Manhatane ir užaugo Bronkse, Niujorke. Savo karjerą pradėjo kaip striptizo šokėja, vėliau tapo populiari „Instagram“ profilio dėka.

Nuo 2015 iki 2017 m. filmavosi „Love & Hip Hop: New York“ serijose per VH1 televiziją. Išleido savo pirmus muzikos miksus „Gangsta Bitch Music“, „Vol. 1“ ir „Vol. 2“. 2017 m. vasario mėn. pasirašė savo pirmąją sutartį su JAV įrašų kompanija „Atlantic Records“. Jos debiutinis singlas „Bodak Yellow“ užėmė pirmąją vietą „Billboard Hot 100“ sąraše, ir pavertė ją antrąja (po Lauryn Hill 1998 m.) repere pasaulyje, užėmusia aukščiausią vietą sąraše su solo daina. Debiutinė atlikėjos daina – „I like it“ irgi atsirado 1-oje vietoje „Billboard Hot 100“ sąraše. Šios dainos dėka, Cardi B tapo vienintele žinoma repere pasaulyje su dviem singlais sąrašo viršuje. Albumas „Invasion of Privacy“ debiutavo „Billboard 200“ sąrašo pirmoje vietoje ir pelnė „Grammy“ apdovanojimą už geriausią repo albumą. Cardi B tapo vienintele moterimi, laimėjusia apdovanojimą kaip solo atlikėja.

Cardi B yra devintoji pagal aukščiausią sertifikatą moteris atlikėja. 2018 m. žurnalas „Time“ įtraukė Cardi B į metinį 100 „įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą“.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gimė Washington Heights, Manhatane, Niujorke. Jos motina yra iš Trinidado, o tėvas iš – Dominikos Respublikos. Daugiausia laiko vaikystėje Cardi B praleido pas savo močiutę, Manhatane. Būdama 16-os metų ji tapo „Bloods“ grupės narė. Mokėsi Renaissance High School For Musical Theater & Technology – nedidelėje mokykloje, Herberto H. Lehmano padalinyje, Bronkse. Prieš baigdama mokslus Cardi B mokėsi Borough of Manhattan Community College.

Almanzar sukūrė sceninį slapyvardi „Cardi B“ išvestą iš „Bacardi“ – romo prekės ženklo. Paauglystėje Cardi B buvo įdarbinta Amišo prekybos centre, Tribekoje. Vėliau, būdama 19-os metų, tapo striptizo šokėja, kad išvengtų skurdo ir smurto šeimoje. Dirbti striptizo šokėja jai pasiūlė prekybos centro, kuriame ji dirbo, vadovė. Striptizo šokėjos darbas tuo metu buvo vienintelė jos galimybė užsidirbti pinigų, kad galėtų išvengti skurdo ir gauti išsilavinimą.

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šią straipsnio dalį reikėtų išplėsti.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Studijiniai albumai
  • Invasion of Privacy (2018)
  • Tiger Woods (2020)