Capelli Sport

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Capelli Sport
Komercinis pavadinimasCapelli Sport
Formadukterinė firma
PramonėSporto prekės, laisvalaikio mada
Įkurta2011 m.
Centrinė būstinėNiujorkas, Niujorkas, JAV
TinklalapisCapelli Sport

„Capelli Sport“ – JAV sporto prekių, laisvalaikio aprangos bei avalynės gamintoja, įsikūrusi Niujorke, Jungtinėse Amerikos Valstijose, „GMA Accessories Inc“ dukterinė įmonė.[1]

„Capelli Sport“ didžiausią dėmesį skyrė futbolo rinkai, gamindama aprangas, vartininko pirštines ir kamuolius, taip pat kasdienius drabužius, tokius kaip marškinėliai, gobtuvai, švarkai ir antblauzdžiai, ir aksesuarus, tokius kaip krepšiai ir kepurės. „Capelli“ avalynės gaminiai apima sportbačius ir futbolo batelius.[2][3]

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2011 m. įkurta libaniečių kilmės amerikiečio George Altirs.[4]

2017 m. sausio 24 d. „Capelli Sport“ pasirašė verslo partnerystę su „Rochester Rhinos“. Jų stadionas buvo pervadintas į „Capelli Sport Stadium“.

Nuo 2021 m. sausio 20 d. „Capelli Sport“ valdo 40,1 % Vokietijos futbolo klubo „MSV Duisburg“ akcijų.[5]

2021 m. birželio mėn. „Capelli Sport“ tapo oficialia Heartland Soccer Association aprangos ir įrangos tiekėja.

„Capelli Sport“ aprūpino įvairias futbolo komandas: AEK Athens, MSV Duisburg, SV Austria Salzburg ir Libano nacionalinę komandą.

2022 m. vasario mėn. pranešta, kad „Utenos Utenis“ naujuoju pagrindiniu klubo dalininku tapo „Capelli Sport“, kuris ateinančius penkerius metus investuos į klubo veiklą.[6] „Utenos Utenis“ bendradarbiavimą su „Capelli Sport“ pradėjo 2020 metų kovo mėnesį, kai buvo pasirašyta sutartis dėl aprangų įsigijimo.

2023 m. kovo 15 d. Capelli pasirašė sutartį su JAV įsikūrusia „Legends FC“.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]