Batų pardavėjas (komedija)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ŽanrasKomedija
Režisierius (-iai)Vladimiras Zaikinas
VaidinaSergėjus Gorobčenka

Viktorija Tolstoganova
Semionas Furmanas

Valerijus Prochorovas
Kilmės šalis Rusija
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Liudmila Kukoba, Andrėjus Tiunovas, Dmitrijus Sidorovas
Trukmė100 minučių
Transliacija
Originalus laikotarpis2002 m.

Batų pardavėjas (rus. Башмачник) – rusų komedija, kuri pasirodė 2002 m.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Pasakojama apie vyruką, kuris dirba batų parduotuvėje. Turi vieną bėdą, tai jo paties tėvukas, kuris dėl galimybės prasimanyti pinigų gali net savo sūnų nužudyti. Vieną dieną į parduotuvę užsuka kerinti gražuolė Alisa. Ji ką tik buvo TV laidoje, kur netikėtai lūžo batelio kulniukas ir ji krito ant grindų visos šalies akivaizdoje. Damutė ieškojo kažko patogaus, bet labai skubėjo, net grąžos nepasiėmė. Pardavėjas vijosi ją, norėdamas atiduoti grąžą. Jų keliai vis susikirsdavo. Tėvukas apsiėmė nušauti sukčių Žorą, bet staiga sublogavo ir pasiuntė darbo atlikti savo sūnų. Palėpėje staiga atsirado ir Alisa. kuri nušovė sukčių. Tačiau batų pardavėjas dar nežinojo, kad tai tik apgaulė, kad Alisa yra nesąžiningo buhalterio žmona, kuri padeda Žorai. Sukčius nori surengti sau laidotuves, kad pats galėtų išskristi į užsienį ir mėgautis gyvenimu.

Veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Antanas Gorochovas (aktorius Sergėjus Gorobčenka (rus. Сергей Горобченко)) – pagrindinis herojus, batų pardavėjas.
  • Alisa (aktorė Viktorija Tolstoganova (rus. Виктория Толстоганова)) – pagrindinė serialo veikėja, graži moteris, kuri yra ištekėjusi už sukčiaus pravarde „Putlutis“.
  • Žora pravarde „Putlutis“ (aktorius Semionas Furmanas (rus. Семён Фурман)) – pagrindinis herojus, suktas buhalteris, kuris prisivogęs pinigėlių ir nori apsimesti mirusiu, kad galėtų mėgautis savo grobiu.
  • Gorochovas Vyresnysis pravarde „Smirdžius“ (aktorius Valerijus Prochorovas (rus. Валерий Прохоров)) – pagrindinis herojus, batų pardavėjo tėvukas, kuris yra sėdėjęs kalėjime, o dėl pinigų gali padaryti bet ką.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]