Arvydas Klovas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Arvydas Klovas
Gimė 1952 m. sausio 10 d. (72 metai)
Saugos, Šilutės rajonas
Veikla zooinžinierius, tautodailininkas, medžio drožėjas
Alma mater 1978 m. Lietuvos veterinarijos akademija

Arvydas Klovas (1952 m. sausio 10 d. Saugose, Šilutės raj.) – Lietuvos zooinžinierius, tautodailininkas, medžio drožėjas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Užaugo Rusnėje. Mokėsi Šilutės I-oje vidurinėje mokykloje, aktyviai sportavo, 1969 m. laimėjo Lietuvos jaunių bokso pirmenybių bronzos medalį.

19711973 m. Estijoje tarnavo sovietų armijoje. 1978 m. baigė Lietuvos veterinarijos akademiją, įgijo zooinžinieriaus specialybę.

1982 m. apsigyveno Kartenoje. Iš pradžių dirbo Žemaitės kolūkyje, o vėliau sukūrė savo verslą: gamina namų, lauko ir sodo baldus, kuria medžio skulptūras ir tautodailės kompozicijas.

Pirmąją skulptūrą „Muzikantas“ išdrožė 1998 m., pasiskolinęs kaltus iš uošvio, tautodailininko Petro Vaičaičio. Vėliau miestelį papuošė jo sukurtas linksmas trigalvis slibinas, senovės daktaras, suoleliai su pelėdžiukais, Kartenos 750-mečiui skirti stogastulpiai. Savo kieme pasistatė neregėtą malkinę su sienose išskaptuota miestelio istorija, vaikaičiams įrengė žaismingus atrakcionus ir sūpynes.

Salantų regioniniame parke ir Kartenos seniūnijoje prie kultūros ir gamtos paveldo objektų, lankytinų vietų stovi jo sukurtos meniškos rodyklės ir anotaciniai ženklai. Informacinius stendus ir kitus mažosios architektūros statinius jis įrengė ir kituose Lietuvos regioniniuose parkuose (Tytuvėnuose, Labanoro girioje).[1]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]