Aptarimas:Vydūnas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Gal atvaizdą geriau nuskenuoti su skaičiumi 200, o ne tik su 2?

Na, galima gal iš viso ne nuo banknoto, arba, nuskanavus nuo banknoto, paredaguoti? --Tractor 10:59, 26 Spalio 2005 (EEST)
Iš tiesų būtų geriau įdėti nuotrauką, nuskenuotą ne nuo banknoto. Pvz., šią. Tik neaišku, ar jos autorius mirė prieš daugiau nei 70 metų... --Homo 21:19, 2009 sausio 28 (EET)

Vydūnas pats pasirašinėjo Vilhelmu Storostu, ne Storosta. Matyt taip pavardę jis, tėvai ir broliai vartojo ir šeimoje. Tiesa, pasai jų visų buvo vokiški, todėl iš dokumentų galūnė ir lieka neaiški. Šitą jau yra pastebėjęs dr. Vacys Bagdonavičius. Vėlesniuose savo straipsniuose Bagdonavičius visur ir vartoja: Storostas. Taip pat rašoma ir B. Aleknavičiaus knygoje Vydūnas (Vilnius:Mintis, 1999).Manau, tai ką sakau, galima rasti duomenų ir internete. Seną, įprastinį iš tarybinių enciklopedijų užrašymą, reikėtų taisyti. LinasPL 12:37, 20 Liepos 2006 (EEST)

Vilhelmas Storostas yra Adaptuotoji asmenvardžio forma, čia nėra tikrasis vardas. Niekas neims įrodynėti, kad tikrasis George Walker Bush vardas yra Džordžas Volkeris Bušas. Tikrasis šio filosofo vardas yra Wilhelm Storost, kad ir kam tai nepatiktų. Kas yra tikrasis vardas? Tai tas, kuriuo pats žmogus pasirašinėja. Wilhelm Storost pokario Vokietijoje galėjo be vargo pasikeisti savo vardą ir pavardę į Vilius, Vilhelmas, Storosta(s) bet to nepadarė. Vadinasi, Wilhelm Storost ir yra tikrasis vardas. Yra visiška nesąmonė ir tiesiog nepagarba asmeniui už jį patį nurodinėti kas jis toks ir koks tikrasis jo vardas. 62.80.224.242 10:11, 2008 birželio 12 (EEST)

ALMA MATER - ne Vilniaus Universitetas tikrai. Pataisykit, kad mokat...

Ar tikrai ginčytinas?--Vaidila (aptarimas) 21:45, 6 gegužės 2021 (EEST)[atsakyti]

Bent jau stilius tai tikrai šlubuoja. --Homo ergaster (aptarimas) 21:59, 6 gegužės 2021 (EEST)[atsakyti]