Aptarimas:Vudu

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Vudu magijos ritualai naudoja vaiku krauja kaip vaista nuo senatves .

Nesiginčiju dėl šio fakto, nes nežinau. Tačiau pats straipsnis parašytas vien iš neigiamos pusės, o taip pat įžvelgiamas rasizmas. -..- Hugo.arg aptarimas 20:12, 2006 Spalio 25 (EEST)

Išmečiau buvusi tekstą, kadangi beveik nebuvo jokios patikimos info., tik kažkokie prietaringi pasvaičiojimai. Reiktų dar papildyti. --Atlantas 21:54, 2006 Spalio 25 (EEST)

Prašome nepriskirinėti prie okultizmo kategorijos, kadangi tai religija, tokia pat kaip krikščionybė ar islamas. Jei norite jį priskirti prie okultizmo prašau pateikti argumentus ar papildyti str. tai įrodančiais faktais (ne stereotipinėm pasakaitėm). --Atlantas 17:33, 2006 Spalio 31 (EET)

O ko reikėtų, kad straipsnį būtų galima priskirti okultizmui? Pasak lietuviško str., okultizmas apima tikėjimą ir žinias apie antgamtines būtybes ar panašiai. Toks apibrėžimas tinka bet kokiai religijai, tad arba jis netinkamas, arba tik iš tradicijos religijos nesiejamos su okultizmu. --Nomad 19:07, 2006 Spalio 31 (EET)

Šiaip laikoma, kad visos religijos turi okultizmo elementų, ne tik vudu. Jei jau vudu priskirsime, tai analogiškai reikės priskirti krikščionybę, islamą, budizmą ir visas kitas religijas. O iš tradicijos laikoma, kad religijos nesiejamos, nors tai klaidinga. Ir pvz., kriščionišku požiūriu vudu atrodo, kaip kažkokia keista ir neįprasta religija, o tai jau automatiškai siejama su okultizmu. Nors ir patys krikščionys tiki į antgamtines būtybes angelus, šėtoną ir t. t. Todėl siūlau taip ir palikti pačias religijas nededant į okultizmo kat., nes jos tiesiogiai su pačiu okultizmu nesusijusios, o tik turi jo elementų.--Atlantas 22:42, 2006 Spalio 31 (EET)

Supratau, sutinku. --Nomad 00:08, 2006 Lapkričio 1 (EET)