Aptarimas:Venera (planeta)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Straipsnis Venera (planeta) buvo išrinktas pavyzdiniu, tačiau Vikipedijos naudotojai, balsavimu (kuriame taip pat galite rasti išvardytus straipsnio trūkumus), nusprendė, kad jis nebeatitinka Pavyzdinio straipsnio reikalavimų ir buvo išbrauktas iš sąrašo. Patobulintas straipsnis vėl gali būti siūlomas tapti pavyzdiniu.



Šis straipsnis balsavimu buvo išrinktas pavyzdiniu.

Sakinyje "Taip pat, panašiu metu pro Venerą praskriejo kosminiai aparatai, skriejantys į kitas planetas, „Galileo“ ir „Cassini“;" yra nuoroda į Galileo GPS sistemą, o ne į Veneros misiją.

Kaip toks straipsnis gali būti pavyzdinis kai jame yra tiek klaidų? pvz Veneroje laisvo kritimo pagreitis yra 8,87m^2, o ne 3,7m^2 kaip teigiama lentelėje. Dar viena grubi klaida: "Jei būtų stebima iš Saulės šiaurinio ašigalio, visos Saulės sistemos planetos skrietų kryptimi prieš laikrodžio rodyklės sukimo kryptį, taip pat ir suktųsi apie savo ašį prieš laikrodžio rodyklę, tačiau vienintelė Venera apie savo ašį suktųsi laikrodžio rodyklės kryptimi." Venera skrieja aplink saulę ta pačia kryptimi kaip ir visos kitos planetos, tačiau sukasi aplink savo ašį priešinga kryptimi nei kitos planetos, dabar galima suprasti, kad venera ir skrieja aplink saulę priešinga kryptim.

Sukimosi greitis 10,892 km/s sukimosi aplink ką? jeigu kalbama apie sukimasi aplink savo ašį tai veneros sukimosi aplink savo ašį greitis yra 6.52 km/h (1.81 m/s)

Informacija paimta iš angliško straipsnio varianto http://en.wikipedia.org/wiki/Venus