Aptarimas:Utilitarizmas/Balsavimas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Straipsnis parašytas pagal angliškos Vikipedijos analogą, bet gerokai patobulintas. Kai turėsiu laiko, atitinkamai pataisysiu ir anglišką variantą. Kaip utilitaristas privalau pripažinti, kad jaučiu, jog kai kuriose originalo vietose gali būti mokslinio naujumo, kurio dalį vis dėlto išverčiau, nes šiaip jis buvo labai kokybiškas ir greičiausiai kokie nors filosofai vis tiek kažkada visus tuos argumentus yra išsakę, nes jie, žinokit, yra žiauriai protingi--tired time 04:35, 2009 liepos 4 (EEST)

BALSAVIMAS (5:2)

PRIEŠ

  • Galėtų būti mažiau raudonų nuorodų, todėl siūlau į Vertingų straipsnių kategoriją--Povilasz 10:12, 2009 liepos 4 (EEST)
  • Labai skirtingais variantais rašomi vardai, tiek autentiškai, tiek adaptuotai, tiek sugramatintai.--Dirgela 21:54, 2009 liepos 10 (EEST)

Komentarai

  • OK, jau sukūriau du straipsnius į kuriuos buvo raudonos nuorodos ir kai grįšiu po dviejų savaičių pažadu dar pamažinti raudonų nuorodų.--tired time 12:48, 2009 liepos 5 (EEST)
  • "privalau pripažinti, kad jaučiu, jog kai kuriose originalo vietose gali būti mokslinio naujumo" Tokių vietų nepalik tiesiog šiaip sau, o parašyk, kieno tai teorija. Nes pasitaiko, kad kitas tos pačios srities autoritetas sako priešingai. O mūsų darbas tiesiog juos visus aprašyti :) --Undine 21:11, 2009 liepos 10 (EEST)
  • Undine, „mokslinis naujumas“ reiskia, kad nezinau, kas yra minciu autorius ir itariu, kad juo gali buti eilinis Vikipedijos naudotojas, tad ir parasyti, kieno teorija neimanoma. Tokius sakinius pradedu „Yra mananciu, kad...“ ir pan.
  • Dirgela, taip, sutinku, kad cia trukumas, gal yra kokios nors taisykles, kaip reiktu tuos vardus sulietuvinti? O gal reiktu nesulietuvinti is vis? Arba pirma karta naudojant sulietuvinta varda straipsnyje rasyti mazdaug „Piteris Singeris (angl. Peter Singer)“. Sioje vietoje manau labai reiktu standartizacijos (taisykliu) Vikipedijoje. --tired time 03:33, 2009 liepos 11 (EEST)
Na, Vikipedija vėl diskutuoja dėl pavadinimų rašymo Vikipedijos aptarimas:Vardinimo taisyklės, jei straipsnių pavadinimai bus rašomi adaptuota forma, tai matyt ir tekste prasminga bus tai laikyti pagrindiniu variantu, nors adaptuotos formos paprastai rašomos tik labai populiariuose ir vaikams bei jaunimui skirtuose leidiniuose, į kuriuos paprastai toks straipsnis kaip "utilitarizmas" nelabai ir patektų.--Dirgela 11:24, 2009 liepos 11 (EEST)