Aptarimas:Reiki

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pasiūlymas pertvarkyti straipsnį[redaguoti vikitekstą]

Padalinus straipsnį į keletą dalių - "Reiki kilmė", "Reiki metodai" ir "Reiki efektyvumas" - kur kas supaprastėtų šaltinių patikimumo problema. Reiki meistrų knygos, reiki asociacijų svetainės ir pan. informacija ko gero yra priimtina kalbant apie kilmę ir metodus. Sunku ginčytis jog būtent Reiki meistrai geriausiai žino _ką_ jie daro (pvz. laiko rankas virš kūno ir įsivaizduoja "energijos" srautą). Tačiau kalbant efektyvumą, t.y. _rezultatą_, akivaizdu kad jie yra suinteresuotoji pusė ir negali būti laikomi patikimu šaltiniu. Tam reikia cituoti kokybiškai atiliktus tyrimus publikuotus peer reviewed medicinos žurnaluose (ką ir padariau beveik prieš metus). Audrius78 04:07, 1 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]



Atmetu paskutinį keitimą kaip pasakas. --Nomad 19:59, 10 Rugpjūčio 2006 (EEST)


Straipsnis yra paremtas skeptiska informacija, kuri yra saliska. Net nuorodose tik paskutine yra lietuviska svetaine apie reiki, visos kitos tai skeptiska informacija. Wikipedijoje straipsniai turetu buti paremti tiesa, o ne smeiztu. Manau reikia atsakingu zmoniu kurie turetu sugebejima aprasyti reiki, akreipkite demesi ir i angliska wikipedijos puslapi kur suteikiama daug informacijos apie reiki, o ne tik smerkiama kaip pavojinga psichikai, priklausomybe ir tt. Jeigu jogos pratimus darantieji jauciasi gerai tai jie juos daro kasdien galbut, ar tai deretu vadinti priklausomybe? Tikiuosi tolerancijos kitu nuomonei sumetimais bent mano komentaro nenutrinsit. Pagarbiai, Vaidas --213.197.129.54 18:15, 10 Rugsėjo 2006 (EEST)

Skeptiška informacija nėra šališka. Šališka yra reiki puslapių informacija, kadangi ji rašoma žmonių, suinteresuotų iš to užsidirbti. Žinoma, šis straipsnis per menkai informuoja, kas tas reiki, todėl reikėtų jį praplėsti. --Nomad 19:38, 10 Rugsėjo 2006 (EEST)

Jeigu nieks neistrintu, galeciau nesaliskai ir issamiai aprasyti apie Reiki, ideti nuorodu i internetinius puslapius. Schaolinas.

Deja, Jūsų įkelta informacija šališka, paremta nepatikimais šaltiniais. --Homo 16:05, 2009 birželio 26 (EEST)

Deja, ivardinkite nors viena nepatikima saltini. Gaila, kad turite toki neigiama poziuri i galimybes keisti informacija. Beje, dabartine Jusu palikta informacija yra labai klaidinanti ir neatspindi realybes, nes Reiki pateikiama tik is neigiamos puses. Beje, as redaguodamas, palikau buvusia neigiama informacija, kuri pagal Jus yra is "patikimu" saltiniu. "Savaime ši terapija taip pat nėra ir žalinga, tačiau gali padaryti ypač didelę žalą, kai rimtų ligų atveju naudojama reiki vietoje tikros medicinos." - stai sis sakinys paimtas is dabartines versijos Jusu aprasymo apie Reiki. Kuo sis teiginys pagrystas? Reiki gali padaryti zala?, tai absurdas, duokite pavyzdziu, nurodykite literaturos saltini. Tai teiginys skeptiko, o optimistas parasyti nesaliskos nuomones negali. Stai ir musu teisingoji ir informatyvioji Vikipedija. Schaolinas. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Schaolinas (aptarimasindėlis)

Visiškai sutinku, kad šitas sakinys šališkas, todėl jį pašalinau. Jei norite straipsnį papildyti, galite išversti informaciją iš Vikipedijos kita kalba. Reiki puslapių informacija pernelyg šališka, tad ja geriau nesinaudokite. Sėkmės. --Homo 11:08, 2009 birželio 27 (EEST)

O ka, jeigu straipsni papildyciau verstu tekstu (is rusu kalbos) is Vikipedijos? Schaolinas

Na, kad kai kurie sakiniai buvo nelabai neutralūs (rusiškosios Vikipedijos straipsnis irgi nėra iš gerųjų...). Pvz., "Mikao Usui pirmąsias žinias apie Reiki gavo perskaitęs senuosius tibetiečių raštus, kildinamus prieš 2500 metų. Manoma, kad Reiki buvo praktikuojama dar prieš rašto atsiradimą." Reikėtų nurodyti, kas tokie mano, jog „reiki buvo praktikuojama dar prieš rašto atsiradimą“, pateikti nuorodas į patikimus šatinius... Reikėtų ne teigti, kad yra/buvo taip ir taip, o parašyti, kieno manymu taip ir taip yra/buvo. :-) --Homo 16:58, 2009 rugsėjo 15 (EEST)

Ok. Ar tinka toks saltinis? Diane Stein knyga "Reiki pagrindai - senovinio gydymo meno vadovas" Ten ir yra aprašyta viskas apie Reiki kilmę, istoriją, gydymo efektus. Mano poziuriu tai pats tiksliausias reiki apibudinimas is visos mano skaitytos literaturos. Kalbant apie Reiki panaudojima medicinoje, ar tiktu si nuoroda: http://www.whcenter.org/body.cfm?id=558126 Schaolinas

Deja, nelabai tetinka, nes reikėtų nepriklausomų šaltinių... Knyga, parašyta reiki meistrės, toks šaltinis būti negali... Dėl pateiktos nuorodos neutralumo irgi abejočiau. --Homo 17:23, 2009 rugsėjo 15 (EEST)

Kas tai yra nepriklausomi saltiniai? Kas gali apie Reiki geriau zinoti uz pacius Reiki meistrus ir kodel ju pateikiama informacija visuomet yra vertinama kaip saliska? Kodel apie musu tradicine medicina pateikiami gydytoju vertinimai yra nesaliski? Ir galiausiai: Vasingtono vezio institute yra naudojama Reiki. Duodu jums sio instituto nuoroda (su Reiki naudojimo aprasymu siame institute), o ji jums abejotina!!! Schaolinas.

Na, apie reiki naudojimą galima užsiminti, tik be jokių "sėkmingai taikoma" ir t. t. Dėl reiki meistrų pateikiamos informacijos galiu pasakyti tik tiek, kad jei jie teigia, jog „Reiki praktikuota dar prieš rašto atsiradimą“, ir reikėtų rašyti, kad taip reiki meistrai mano, o ne pateikti kaip faktą (dargi tokį, kurio teisingumas daugiau nei abejotinas).
Apie patikimus šaltinius pasiskaitykite čia. --Homo 17:44, 2009 rugsėjo 15 (EEST)

O tie Reiki principai atmesti be reikalo, nes iš ankstesnio aprašymo išvis buvo neįmanoma suprasti, kas čia per daiktas. Reiki principams aprašyti, manau, tinkama ir "šališka" literatūra. Aišku, dėl to Tibeto ir panašiai tai reikėtų rimtesių įrodymų. Hugo.arg 17:49, 2009 rugsėjo 15 (EEST)

Aciu Hugo uz pakoregavimus. Manau, esama versija daug maz atitinka Reiki aprasyma. Pasistengsiu dar paieskoti mokslines literaturos. Schaolinas