Aptarimas:Magnetinė indukcija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

yra pasiremta moksliniais šaltiniais. kaip galima abejoti faktais? SZOM 16:18, 2008 m. gegužės 1 d. (EEST)

Jei remtasi šaltiniais, juos reikia nurodyti. O, kaip matoma iš, pavyzdžiui, Magnetinis laukas, „Pagrindinė magnetinio lauko charakteristika yra magnetinė indukcija (magnetinio lauko srauto tankis). Magnetinės indukcijos vienetas SI sistemoje yra tesla (T).“... --Martynas Patasius 17:51, 2008 gegužės 1 (EEST)
Tai, kiek suprantu, šaltinis yra „Mokslas, leidykla "Alma littera", 2001 m, Vilnius“? Kažką panašaus radau - bibliografinis aprašas - Neil Ardley, „Mokyklinė enciklopedija. Mokslas“, „Alma litera“, 2001, ISBN 9986029414. Šita? Kiek suprantu, tą patį šaltinį reikėtų nurodyti ir prie dar keleto straipsnių... Bet tai neišsprendžia esminio klausimo - koks turi būti šio straipsnio pavadinimas. Kituose šaltiniuose (pavyzdžiui, B. Javorskis, A. Detlafas, L. Minkovskaja, „Fizikos kursas“, t. 2 „Elektra ir magnetizmas“, „Mintis“, 1970) magnetine indukcija vadinamas vektorius Bio-Savaro dėsnio ar Maksvelo lygčių. Tai gal šį straipsnį perkelti į, tarkim, feromagnetizmas, o pavadinimą „magnetinė indukcija“ palikti tam vektoriui ? --Martynas Patasius 19:18, 2008 gegužės 2 (EEST)

Atvirai kalbant, „Mokslas, leidykla "Alma littera", 2001 m, Vilnius“ tai ne mokslinis šaltinis, o mokyklos lygio mokslą populiarinanti knyga. Elektrodinamikoje nėra „Magnetinės indukcijos“, o yra "Elektromagnetinė indukcija", bet apie šį reiškinį straipsnis Vikipedijoje yra. Siūlau ateityje naudoti universitetinio lygio vadovėlius, kaip: a) "Javorskis B., Detlafas A. ir kt. Fizikos kursas. T. 1.V., 1970"; b) "Jarovskis B., Detlafas A., Milkovskaja L. Fizikos kursas. T.2. V., 1970"; c) "Javorskis B., Detlafas A. Fizikos kursas. T. 3. V., 1974."

Taip bus išvengta Vikipedijai gėdą darančių situacijų. --xgrayz 11:18, 2008 gegužės 10 (EEST)