Aptarimas:Lietuvos partizanai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

kiek suprantu, partizanai nereiškia vien lietuvių, taigi gal šį straipsnį pervadinti į Lietruvos partizanai? Knutux 14:25, 22 Gru 2004 (UTC)

aišku, kad reikia pervadinti, -- juolab, kad dauguma istorikų jau kuris laikas juos būtent taip ir vadina, t.y. "Lietuvos partizanais". dabart. pavad. ir griozdiškas, ir "nenatūralus", ir nepatogus vykdant paiešką. Gugis 09:45, 2007 Birželio 26 (EEST)

Kažko nesuprantu. Kodėl straipsnis pažymėtas kaip "beviltiškas"? Manau, kad užtektų "tvarkyti"? O šiaip gana normalus straipsnis... Orionus 17:31, 2007 rugpjūčio 17 (EEST)

Na, nurodžiau komentare: akivaizdžiai šališkas, netvarkingas, neenciklopediniai išsireiškimai, daugybė unsourced teiginių. Galbūt kitu atveju dar ir nežymėčiau kaip beviltiško o tiesiog parašyčiau autoriui ką reikia tvarkyti, tačiau šiuo atveju autorius blokuotas už kokias penkias skirtingas priežastis (grasinimai teisinėmis priemonėmis, įžeidinėjimai, šališkų straipsnių rašymas, etc). Žinoma, jei nori imtis jį tvarkyti, skydelis Beviltiškas nekliudys, sutvarkęs jį tiesiog pašalink. --Nomad 17:36, 2007 rugpjūčio 17 (EEST)
Gaila, bet kad sutvarkyčiau, man stinga žinių. Gal galima tada būtų parašyti čia, ką reikia tvarkyti. Manau, kad šio straipsnelio kūrėjas yra ne vienintelis Lietuvos partizaninio judėjimo žinovas... O Lietuvos istorijoje tai gana svarbus puslapis... Orionus 17:42, 2007 rugpjūčio 17 (EEST)
Tikrai svarbus, norėtųsi turėti normalų straipsnį. Deja, man pačiam irgi trūksta žinių šioje srityje padaryti gerai, užtenka tik matyti kur padaryta blogai. O ir nespėju visko, nesutvarkytų+beviltiškų+šališkų+abejotinų straipsnių nuolat yra virš šimto ar dviejų, o tvarkančių beveik nėra visai. --Nomad 18:02, 2007 rugpjūčio 17 (EEST)
Nomad -nurodykite konkrečiai kas jums šiame straipsnyje labiausiai kliūva. Kas yra enciklopedinio stiliaus sakiniai ir kur tai reglamentuota? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 212.122.73.26 (aptarimasindėlis)
Gal šiek tiek info ir yra naudingos, tačiau kas ją atrinkinės?--Atlantas 12:46, 2007 rugpjūčio 21 (EEST)
Nomad nepateikė argumenų, kad yra šališkumo, nenurodė, kas neatitinka tvarkingumo reikalavimų, kur apibrėžta sąvoka enciklopediniai išsireiškimai ir kurie konkretūs išsireiškimai netenkina tokio jam žinomo kriterijaus, didžioji dalis faktų paimya iš nurodytos ir spaudoje skelbtos kronikos ir neadekvačiai prilygina tokį svarbų skaudžios Lietuvos istorijos pažinimui svarbų straipsnį eiliniam niekalui, kurio būna beviltiškų straipsnių kategorijoje (beje nepavyko tokių straipsnių aptikti). Dėl šios priežasties atkeičiu jo uždėtą žymę "beviltiškas" į "tvarkytinas" ir "nepabaigtas". Be abejo straipsnį reikia tobulinti ir tvarkyti. Kyla klausimas - kodėl pusantrų metų niekam neužkliuvo tikrai beviltiškas šio straipsnio varinatas apie pokario kovas?195.182.67.130 21:28, 2007 rugpjūčio 22 (EEST)
Nesigilinant pateikiu pvz., ko neturėtų būti enciklopedijoje „sugretinę turimus faktus, J. Lukša, A. Zaskevičius ir B. Barzdžiukas suprato, kad J. Markulis yra MGB agentas“ - reiktų pakeisti į „išaiškino J. Markulį buvus MGB agentu“ ir pan., mažiau buitinės kalbos, rašykite būtuoju laiku (ne siūžeto aprašymas ar grožinės lit. kūrinys), taip pat vietomis juntamas šališkas aprašymas. Jei tekstas bus parašytas neutraliu, moksliniu stiliumi niekam neklius. --Atlantas 21:34, 2007 rugpjūčio 22 (EEST)
Dėkui - bėda,kad "išaiškino" - susekė kontaktą su MGB rezidentu ir "sugretinę faktus - suvokė" yra logiškai netapatūs dalykai ir istorikų būtent taip traktuojami. Kas yra šališka ir kuriose vietose?195.182.67.130 21:43, 2007 rugpjūčio 22 (EEST)
Reikėtų šaltinio kaip buvo ištirtas tas "suvokimas" - gal kokie eksperimentai moksliniai daryti su tais asmenimis ir ištirta ką jie suvokė, o ko ne? --Dirgela 22:00, 2007 rugpjūčio 28 (EEST)


VISKONSAI, paaiskink, kokiu būdu partizaninis karas galėjo vykti neginkluotai? Galbūt kumštis į kumštį su MGB'istu?

Be to, pirmoji pastraipa neenciklopediska, nepateikianti konkretaus judėjimo apibrėžimo, o pasibaigianti teze, kaip judėjimas buvo sunaikintas. Nagi, kur logika?

Dar gi, rasai, jog buta pasipries. dalyviu ir naciams. Puiku. Taciau straipsnyje snekama tik apie 1944-1953 metų kovos. Tad arba keiskim daugiau straipsnio, arba keiskim ta pirmaja pastraipa. Nes ji nelogiska, teziskai nenusakanti pagrindinės termino "Lietuvos partizanai" esmes. Manau, jog maniske pastraipa, jei ir netobulai, tai vis arciau enciklopediskumo ir tikslumo buvo...-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 194.176.50.43 (aptarimasindėlis)

Visų pirma, paliekant komentarą, jį reikėtų patalpinti aptarimų puslapio apačioje. Taip, straipsniui dar toli gražu iki tobulumo. Gal ir suklydau atmesdamas tavo vieną pakeitimą, tačiau kitame tu pabrėžei, kad partizanai kovojo vien prieš sovietus. Tačiau tiesa ir tame, kad kai kurie partizanai vėliau kovojo ir prieš nacius. O po 1953 m. baigėsi rezistencijos kovos.

Dėl tos tavo pastraipos - neištrink jos visos, įdėdamas savo faktus. Dėl to vėliau diskusija bus pratęsta ;) Beje, Ggal geriau užsiregistruok? Mes visada tikrinam anonimų indėlius, nes 90 proc. anonimų rašo nesąmones (aišku, tavęs omeny neturiu) --Viskonsas 22:18, 2008 kovo 12 (EET)

Puiku, dekui uz pastabas korektiskas;)

Dabar yra dvi angliškos iw, kurią palikti: en:Lithuanian_nationalist_partisans_1944-1953 ar en:Lithuanian_partisans (disambig) ? --Mea 00:24, 2009 vasario 20 (EET)

Pagal viską labiau tiktų pirmoji (antroji rodo į nuorodinį puslapį)... Bet, kiek suprantu, pavadinimas beveik neišvengiamai bus pakeistas. --Martynas Patasius 00:35, 2009 vasario 20 (EET)

Žeidžianti Nuoroda[redaguoti vikitekstą]

Mano nuomone reikėtų pašalinti paskutinę nuorodą ("kitoks požiūris į partizanus"), nuoroda yra šališka bei žeidžianti laisvės kovotojų atminimą. Keista kad iki šiol ji niekam neužkliuvo. - Bloodless 15:24, 2009 birželio 20 (EEST)

Pašalinta. Įkelta anonimo, pašalinta dalyvio, vėliau dar kartą įkelta jau kito anonimo. Atrodo, buvo užmiršta. —Kellogg257 15:38, 2009 birželio 20 (EEST)
Hugo pašalino ir svarbias istorijai nuorodas: Partizanų kovų kronika,Lietuvos laisvės kovų dalyvių istorijos ir prisiminimai - kas kritikuos administratorių už NPOV veiklą?

Kas yra „Literatūra“ skyrius? Tiesiog sąrašas knygų, kaip nors susijusių su Lietuvos partizanais? Tokiu atveju gal geriau jį iškelti į atskirą straipsnį Sąrašų vardų srity. Tokie visokie trivia listai nerekomenduojami straipsniuose --Nomad (aptarimas) 06:17, 12 lapkričio 2019 (EET)[atsakyti]

Bėda visų pirma ta, kad pavadinimas „Literatūra“ dviprasmis: gali reikšti tiek „Šaltiniai, panaudoti straipsnyje“, tiek ir „Šaltiniai, nepanaudoti straipsnyje“... Sprendžiant iš Specialus:Diff/5674399/5675555, dabar ten palikti tik tie, kurie paminėti dalyje „Šaltiniai“. Tokiu atveju nematau jokios prasmės tą patį dar sykį kartoti skyriuje su dviprasmišku pavadinimu. --Martynas Patasius (aptarimas) 02:51, 13 lapkričio 2019 (EET)[atsakyti]
Palikau tam atvejui, jei kažkam norėtųsi sutvarkyti nuorodas kaip Vytautas Didysis, atskiriant išnašas ir šaltinius. Tiesa pasakius ir išorinių nuorodų skyrelis labai abejotino pagrįstumo.--Dirgela (aptarimas) 18:05, 13 lapkričio 2019 (EET)[atsakyti]