Aptarimas:Ūsuočiai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kaip geriausia čia būtų paminėti rūšis? ir ar išviso reikia jas čia minėti, gal tiesiog sukūrti genčiai atskirus puslapius?

Jei čia rašyti ir visas rūšis, tai gausis labai ilgas sąrašas. Gal tiesiog sukurti atskirus puslapius gentim, iš kurių išeinama bus į rūšis. O čia galima palikti paminėtus tik į raudoną knygą įrašytus ūsuočius.
Ąžuolas 17:39, 2007 Birželio 12 (EEST)

Tai turbūt, nes genčių čia jau pakankamai ilgas sąrašas. Hugo.arg 17:52, 2007 Birželio 12 (EEST)

Ok, uždėjau visur nuorodas. Jei gentis neturi lietuviško pavadinimo, tai paliktas lotyniškas. Gal prie kiekvienos genties šone parašyti po žinomiausia ar gražiausia rūšį? Ąžuolas 00:32, 2007 Birželio 13 (EEST)

Na kad žinomumas ir gražumas labai jau subjektyvūs kriterijai :) Manau, kad gerai kaip dabar yra. Hugo.arg 00:38, 2007 Birželio 13 (EEST)

Tai kad dabar ir yra įvairūs sudėlioti :) be to yra genčių, kur Lietuvoje tik viena rūšis gyvena. Gal vistik prie kiekvienos iš išvardintų genčių šone pridėti vieną vabalą. bus papraščiau lankytojams iškarto iš ūsuočių puslapio patekti į norimą rūšį. To "vieno iš genties vabalo" išrinkimas būtų tokiu prioritetu:

  1. vienintelis Lietuvoje gyvenentis tos genties vabalas
  2. Įrašytas į raudonąją knygą.
  3. dažniausiai randamas vabalas
  4. daugiausiai informacijos

Ąžuolas 00:49, 2007 Birželio 13 (EEST)

Nelabai gerai ten gaunasi - atrodo, kad tose gentyse tik po vieną rūšį, geriau jau rūšių neišskirinėti arba atskirai surašyti Lietuvoje gyvenančius vabalus.--Dirgela 20:53, 2007 Birželio 13 (EEST)

O aš iš viso nesupratau ką Dirgėla norėjo pasakyti, juk aiškiai parašyta - Lietuvos ūsuočių gentys ir rūšys. Algirdas 21:13, 2007 Birželio 13 (EEST)

Gal reikėtų prirašyti kaip nors "Lietuvos ūsuočių gentys ir kai kurios rūšys" ar "Lietuvos ūsuočių gentys ir žinomesnės/svarbesnės rūšys" ar pan? Kadangi rūšys ne visos išvardintos.
O gal naudotis tiesiog kategorijom? Siūlau tiesiog sukurti kategoriją šalia kategorijos "Ūsuočiai" kokia nors "Lietuvos ūsuočiai" ar "Lietuvoje gyvenantys ūsuočiai", į kurią būtų įtraukti lietuvoje gyvenantys. Nes juk gali būti straipsnių ir nebutinai vien apie lietuvos ūsuočius.
Ūsuočiai, žinoma, čia kaip pavyzdys, pagal juos visas vabalų šaimas būtų gerai sutvarkyti. Ąžuolas 23:38, 2007 Birželio 13 (EEST)