Anne Hathaway

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Anne Hathaway
Tikras vardas Anne Jacqueline Hathaway
Gimė 1982 m. lapkričio 12 d. (41 metai) Bruklinas, Niujorkas
Šalis JAV
Žymesni vaidmenys
Mia Thermopolis
(Princesės dienoraštis, 2001 m.)

Mia Thermopolis
(Princesės dienoraštis 2. Karališkosios sužadėtuvės, 2004 m.)

Fantine
(Vargdieniai, 2012 m.)

Apdovanojimai
NBR Award for Best Cast
2002 Nicholas Nickleby

Anne Hathaway (g. 1982 m. lapkričio 12 d. Niujorke, JAV) – amerikiečių aktorė, oskaro laureatė (už antraplanį vaidmenį miuzikle „Vargdieniai“).

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tėvas – teisininkas, motina – aktorė ir operos dainininkė. Iš jos Anne ir paveldėjo talentą. Kai jai sukako 15 metų, nusprendė eiti motinos pėdomis. Prieš tai norėjo būti vienuole.

Studijavo Niujorko universiteto Galatino individualių studijų institute, šį laikotarpį vadina vienu geriausių savo gyvenime. Kaip ir norėjo, debiutavo teatre, tačiau galiausiai pateko į kiną.

Vaidmenys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Po nereikšmingo vaidmens televizijos seriale „Get Real“, jai pavyko sužavėti „Walt Disney“ prodiuserius, taip gavo pagrindinį vaidmenį filme „Princesės dienoraštis“. Po šios juostos ji iškart tapo mažų mergaičių dievaite.

Studijos vadovai, sužavėti tokia įspūdinga „Princesės dienoraščio“ sėkme, netrukus nusprendė susukti antrą dalį. Ir, nors aktorei tai ne itin patiko, sutiko vaidinti. Ir vėl sėkmė.

Tačiau Anne nenorėjo būti tik mažamečių dievaite, o prasimušti kino pasaulyje ne taip paprasta. Iš pradžių suvaidino tikrai nereikšmingame filme „Havoc“, tačiau netrukus gavo kiek rimtesnį vaidmenį filme „Kuprotas kalnas“. Ango Lee filmas, nominuotas „Oskarams“ 8 kategorijose, pelnė 3 statulėles ir tapo labiausiai aptarinėjama 2005 m. premjera.

„Kuprotas kalnas“ pakeitė Anne, tačiau filmas „Ir velnias dėvi „Pradą“ galutinai įrodė ją esant jauną, gabią aktorę. Ji prisipažįsta, kad galimybė vaidinti šalia Meryl Streep jai buvo tarsi galimybė pabendrauti su legenda, dievaite.