Andrijus Fedinčikas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Andrijus Fedinčikas
Gimimo vardas Andrijus Fedinčikas
Visas vardas Федінчик Андрій Григорович
Gimė 1985 m. vasario 25 d. (39 metai)
Ulan Batoras, Mongolija
Gyven. vieta Kijevas
Tautybė ukrainietis
Pilietybė Ukraina
Sritis Teatras, kinas, TV
Pareigos Aktorė

Andrijus Fedinčikas (ukr. Федінчик Андрій Григорович, g. 1985 m. vasario 25 d., Ulan Batoras) – Ukrainos aktorius.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gimė 1985 m. vasario 25 d. Ulan Batoro mieste Mongolijos Liaudies Respublikoje. Vaikystę ir jaunystę praleido Žitomire.

Vaikystėje buvo Vaikų teatro-studijos pantomimos „Keistuoliai“ aktorius. Jaunystėje mėgo gimnastiką ir rytietiškus kovos menus, grojo gitara, buvo KVN mokyklos komandos kapitonas.

Baigęs mokyklą įstojo į Kijevo nacionalinį teatro, kino ir televizijos universitetą Ivano Karpenko-Kary vardu į „Teatro, kino ir televizijos aktoriaus“ fakultetą (Jurijaus Mazhugos kursas), kurį baigė 2006 m.

Nuo studijų laikų jis dirbo Kijevo akademiniame jaunimo teatre, Kijevo akademiniame jaunųjų žiūrovų teatre „Lypki“ ir Kijevo savivaldybės teatre. Nuo 2012 m. Kijevo akademinės teatro meno dirbtuvės „Žvaigždynas“ aktorius.

Dar studijuodamas KNUTKiT pradėjo vaidinti televizijos serialuose ir filmuose. Pirmieji darbai buvo televizijos serialai „Mukhtar“, „Miesto romantika“ ir kt.

Nuo 2018 m. vaidino seriale „Tėtušiai“. Jo herojus Saško – viengungis gražuoliukas, vengiantis atsakomybės ir įsipareigojimų. O tuo metu realiame gyvenime, žmona jam pagimdė sūnų.[1]

2019 m. filmuotame seriale „Zoja“, įkūnijo Olegą. Jame vaidino su aktore Klavdija Drozd.[2] 2020 m. pasirodė serialas „Blogiausia draugė“, apie merginą, kuri svajojo tapti konditere, tačiau įsidarbino sekretore. Olegas buvo vienas firmos savininkas ir vadovas, o mergina, Viktorija (aktorė Klavdija Drozd) galvojo, kad tai boso sekretorius.[3]

2021 m. vasarą aktorius, kuriam buvo suteiktas nusipelniusio Ukrainos aktoriaus vardas, sukėlė skandalą ir buvo sulaikytas dėl muštynių.[4] Aktorius atsiprašė už savo veiksmus. Tapo žinoma, kad jis turi problemų su emocijų ir pykčio protrūkių nevaldymu.

Dėl karo veiksmų Ukrainoje laikinai nutrūko aktoriaus karjera.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]