Ana Liucija Kortes (Dingę)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Ana Liucija Kortes

Michelle Rodriguez vaidina Aną Liusiją Kortes
Pirmas pasirodymas Exodus: Part 1
Pagrindiniai epizodai Collision
Two for the Road
Informacija
Vardas Ana Liucija Kortes
Amžius
Gyvenamoji vieta Los Andželas, Kalifornija, JAV
Profesija Oro uosto apsaugos darbuotoja, buvusi LAPD pareigūnė
Vaidina Michelle Rodriguez


Ana Liucija Kortes (angl. Ana Lucia Cortez) yra fiktyvi veikėja ABC televizijos seriale Dingę, kurią vaidina Michelle Rodriguez. Ji skrido galinėje okeaninio skrydžio 815 lėktuvo sekcijoje ir vadovavo išgyvenusiems jos keleiviams.

Fiktyvi veikėjos biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iki lėktuvo katastrofos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ana Liusija dirbo policininke Los Andželo policijos departamente. Ji konfliktavo su kapitone, kuri taip pat buvo ir jos motina, bet neišsiskyrė iš kitų pareigūnų kaip jos duktė. Kortes turėjo vaikiną Denį ir tapo nėščia, tačiau prarado kūdikį, kai buvo pašauta vagies. Kitus kelis mėnesius ji praleido psichologiškai ir fiziškai sveikdama, tada ją paliko vaikinas. Ana Liusija sugrįžo į darbą pažeistos moralės ir nestabilaus elgesio - kai buvo sugautas į ją šovęs vyras, per apklausą ji teigė, jog jo nepažįsta ir vėliau nušovė jį automobilių stovėjimo aikštelėje prie baro.

Ana Liusija po incidento paliko policijos gretas ir įsidarbino oro uosto apsaugos darbuotoja. Ji susipažino su Kristianu Šepardu oro uosto kavinėje ir gavo pasiūlymą būti jo „asmens sargybine“ kelionėje į Sidnėjų; jie susitarė vienas kitą vadinti „Tomu“ ir „Sara“. Sidnėjuje Kortes persigalvojo, kai pamatė, jog Šepardas visiškai grimzta į alkoholio liūną ir vieną naktį bandė įsiveržti į kažkokios moters namus, reikalaudamas pamatyti savo dukterį. Liusija vėliau bandė įkalbėti Kristianą kartu su ja grįžti į Jungtines Valstijas, tačiau jis nesutiko ir jiedu išsiskyrė.

Ana Liusija nusipirko okeaninio skrydžio 815 bilietus, norėdama sugrįžti į Los Andželą. Prieš įsėsdama į lėktuvą, oro uosto kavinėje ji sutiko Džeką ir su juo flirtavo. Jie susitarė artimiau susipažinti skrydžio metu, Ana Liusija atskleidė, jog sėdi 42F vietoje, lėktuvo gale.

Po katastrofos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kai galinė lėktuvo dalis nukrito į vandenyną, Ana Liusija visiems padėjo, taip pat ištraukė iš medžio Bernardą. Pirmąją naktį išgyvenusieji buvo užpulti Kitų, Ana Liusija susidraugavo su Gudvinu ir Libe. Po kelių dienų Kiti vėl sugrįžo ir pagrobė dar devynis žmones. Kortes nužudė vieną iš Kitų ir rado pas jį raštelį su išgyvenusiųjų vardais. Įtardama Nataną išdaviku, ji visus išsigelbėjusius nuvedė į salos gilumą, iškasė duobę ir į ją įmetė Nataną, laukdama jo prisipažinimo. Kai jis netikėtai dingo, Liusija visus nuvedė dar giliau į džiungles, kur aptiko Strėlės stotį. Kol Gudvinas ir Ana Liusija ilsėjosi ant kalvos, ji suprato, jog jis ir yra tikrasis išdavikas; po įnirtingos kovos, Liusija jį nudūrė nulaužtu pagaliu.

Nužudžiusi Gudviną, Liusija kitiems pasakė, jog dabar jie visi bus saugūs. Sindė ir Libė atvedė jai Džiną, sakydamos, jog rado jį pakrantėje išplautą bangų. Jis pabėgo ir Ana Liusija kartu su kitais išgyvenusiaisiais nusekė paskui. Jie ant kranto taip pat surado Maiklą ir Sojerį, Kortes įsakė juos įmesti į duobę ir, apsimetusi kita kaline, irgi įšoko į duobę; ji sužinojo, kad Džinas, Maiklas ir Sojeris skrido priekinėje lėktuvo sekcijoje, ir nusprendė vykti į jų stovyklą kitoje salos pusėje. Keliaujant, Liusija susipyko su Sojeriu ir nusprendė jį sužeistą palikti.

Vis dėlto, artėdama prie paplūdimio, pirmoji išgyvenusiųjų grupė džiunglėse prarado Sindę ir susidūrė su keistuoju šnabždėjimu. Išgirdusi kažką atbėgant, Ana Liusija netyčia nušovė Šenon, palaikydama ją viena iš Kitų. Jausdama kaltę, Ana Liusija Saydą pririšo prie medžio ir atsisakė su grupe keliauti toliau, nors vėliau, kažkodėl paklausiusi Libės, ji vis dėlto nusprendė judėti į priekį. Sugrįžęs iš Maiklo paieškos, Džekas Liusijos paklausė, kaip išsigelbėjusius žmones paruošti kovai su Kitais. Po nepavykusio bandymo pagrobti San, Kortes pasinėrė į keistą konfliktą su savimi, vis dar jausdama kaltę dėl Šenon žūties, be to, ji buvo įtraukta į tam tikrus nesutarimus dėl ginklų naudojimo ir blaškėsi tarp Džeko, Keitės bei Loko, kol galų gale pastarasis Liusiją pakvietė į požemį pasikalbėti su „Henriu Geilu“. Ji sutiko ir gavo iš kalinio žemėlapį su tariama vieta, kur nukrito jo balionas. Liusija pasiėmė su savimi Saydą ir Čarlį, surado nukritusį balioną, bei kapą, kur, pasak Geilo, buvo palaidota jo žmona. Saydas tuo nepatikėjo ir iškasė kapą, kur surado tikrąjį Henrį Geilą - mirusį.

Akimirka prieš Maiklui nušaunant Aną Liusiją.

Vėliau, Ana Liusija vėl sumanė pasikalbėti su Henriu, tačiau jis ją užpuolė ir vos neužmušė, kol pasirodė Lokas ir ją išgelbėjo. Siekdama keršto, Kortes sugundė Sojerį ir pavogė jo šautuvą. Ji sugrįžo į požemį, ketindama nužudyti Henrį, bet neįstengė pati to padaryti. Liusija patikėjo šautuvą Maiklui, kuris pasisiūlė jį nužudyti, tačiau staiga šovė į ją pačią ir mirtinai sužeidė. Iš karto mirusi, ji pasirodė Pono Eko sapne, kuriame jam liepė padėti Lokui. Ana Liusija palaidota kitą dieną šalia Libės, kurią netyčia irgi nušovė Maiklas.