Algis Želvys

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Algis Želvys
Algio Želvio daina - 7 aukšte

Algis Želvys (g. 1963 m. spalio 27 d., Šiluvoje, Raseinių r.) – lietuvių kalbos mokytojas metodininkas, teatro mokytojas ekspertas, buvęs Lietuvos dramos mokytojų asociacijos prezidentas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1982 m. A. Želvys baigė Šiluvos vidurinę mokyklą. 1989 m. baigė Valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetolietuvių kalbos ir literatūros mokytojo ir mokyklinio teatro režisieriaus specialybę.
Nuo 1989 m. dirba lietuvių kalbos ir teatro mokytoju Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijoje.
1998 m. įgijo teatro mokytojo eksperto laipsnį. 2004 m. tapo lietuvių kalbos mokytoju – metodininku.

Vienas iš 1996 m. Lietuvoje startavusio Jaunųjų dramaturgų konkurso idėjinių autorių. Konkurse literatūros ir teatro mokytojas jaunuosius pjesių kūrėjus vertina ir recenzuoja, kartu su teatro „Menas“ vadovu Kęstučiu Vaičiuliu ir aktoriumi Ramūnu Abukevičiumi.

2006 m. su kolega Vidmantu Fijalkausku ir savo auklėtiniais bei mokiniais mokytojas organizavo moksleiviško teatro festivalį „Catapulta”.

Kūryba[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

A. Želvys yra prisidėjęs prie šių pjesių, poetinių kompozicijų, spektaklių atsiradimo:

Nuo 1995 m. A. Želvio iniciatyva vyksta viešos teatro įskaitos. Bendradarbiaujant su V. Fijalkausku sukurti įdomesni įskaitų spektakliai:

Lietuvos mokyklose rodomi prevenciniai, A.Želvio režisuoti filmai:

  • „Mokyklinės akimirkos”
  • „Mokyklinės akimirkos-2. Vasara”.

Savo kūrybinį potencialą Algis Želvys taip pat išreiškia kurdamas ir leisdamas poezijos rinkinius ir įrašinėdamas savos kūrybos dainas.[1]


Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Asmeninė Algio Želvio svetainė - http://zaliaskatinas.puslapiai.lt/ Archyvuota kopija 2008-12-08 iš Wayback Machine projekto.