Akrobatika

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Sporto akrobatės

Akrobatika (gr. Akros) – gimnastikos rūšis, kuri reikalauja ypatingo balanso, judrumo ir koordinacijos. Akrobatikos elementai naudojami įvairiose sporto šakose. Taip pat akrobatika dažnai apibrėžiama kaip šou pasirodymas teatre, cirke, taip pat masiniuose pramoginiuose renginiuose. Sportinė Akrobatika yra 3 rūšių - Porų-grupiniai pratimai(Acrobatic Gymnastics), Šuoliai ant akrobatinio takelio(Power Tumbling), Šuoliai ant batuto(Trampoline).

Naudojimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Akrobatikos elementai naudojami šiose žmogaus veiklos srityse:

Akrobatika Lietuvoje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Visagino akrobatikos sporto mokykla yra vienintelė Lietuvoje palaikanti akrobatikos sporto šakas. Akrobatikos sporto mokyklos bazėje yra įkurti 2 klubai: „Akrobatas“ – porų-grupiniai pratimai ir „Piruetas“ – šuoliai ant batuto ir akrobatinio takelio.

Jana Plotnikova ir Sergejus Jeriomkinas maišytų duetų rungtyse 1992 m. iškovojo sidabro medalį Europos čempionate ir bronzą pasaulio pirmenybėse[1][2] ir sidabrą 1993 m. Pasaulio žaidynėse, Igoris Perechrestas ir Sergejus Kniazevas 1992 m. pasaulio čempionate pelnė bronzą vyrų porų tempo varžybose. V. Kalininas ir A. Malyševas pelnė bronzos medalius 1998 m. Europos čempionate.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „WC Mixed:Pairs“ (anglų). sports123.com. Suarchyvuotas originalas 2011-09-30. Nuoroda tikrinta 2011-04-27.
  2. „EC Mixed:Pairs“ (anglų). sports123.com. Suarchyvuotas originalas 2011-09-30. Nuoroda tikrinta 2011-04-27.