Luigi Ferraris stadionas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Stadio Luigi Ferraris)
Stadio Luigi Ferraris
Marassi
Vieta Genuja, Italija
Atidarytas 1911 m. sausio 22 d.
Renovuotas 1989 m.
Savininkas Genujos miestas
Talpa 36 703 žiūrovai
Nuomininkai Genoa CFC, UC Sampdoria

Stadio Comunale Luigi Ferraris (dar žinomas kaip Marassi) yra įvairios paskirties stadionas Genujoje, Italijoje. Daugiausiai naudojamas futbolo varžyboms Jame telpa 36 703 žiūrovai. Atidarytas 1911 m. ir yra seniausias šalies stadionas, vis dar naudojamas futbolui ir kitoms sporto šakoms. Nuo atidarymo dienos namų rungtynes žaidžia Genoa CFC, o nuo 1946 m. ir UC Sampdoria.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Atidarymo dieną (1911 m. sausio 22 d.) vyko futbolo varžybos tarp Genoa CFC ir Internazionale Milano FC. Stadionas 1934 m. naudotas II pasaulio futbolo čempionatui, rungtynėms tarp Ispanijos ir Brazilijos rinktinių. 1990 m. vyko XIV pasaulio futbolo čempionatas, buvo sužaistos ketverios futbolo varžybos.

Daugiausiai žiūrovų (60 000) susirinko 1949 m. vasario 27 d., į tarptautines rungtynes tarp Italijos ir Portugalijos.

2010 m. spalio 12 d. kvalifikacinės Euro 2012 rungtynės tarp Italijos ir Serbijos buvo nutrauktos dėl Serbijos sirgalių (ultrų). Rungtynėms dar neprasidėjus serbai į futbolo aikštę mėtė fejerverkus bei kitus degančius daiktus. Sužaidus šešias žaidimo minutes, teisėjas sustabdė rungtynes dėl žaidėjų saugumo. Serbijos rinktinė dėl jų pačių sirgalių elgesio gavo techninį pralaimėjimą (3–0).[1]

Be futbolo, stadionas naudojamas regbiui ir muzikos renginiams.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]