Night Head Genesis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Night Head Genesis
Žanras Mistinis, siaubo, , mokslinės fantastikos, antgamtinių galių, shounen
TV anime
Režisierius Yoshio Takeuchi
Studija Foursome Co., Ltd.
Televizijos tinklas Japonija Animax, BS Japan, GyaO
Išleidimo  data 2006 m. birželio 27 d. – 2006 m. gruodžio 31 d.
Serijų skaičius 24

Night Head Genesis (jap. ナイトヘッドジェネシス) - 2006 m. išleistas anime, pasakojantis dviejų brolių, turinčių antgamtinių galių, istoriją.

Filmo veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dėl paranormalių sugebėjimų, Naoto ir Naoya Kiriharos yra atsisakomi tėvų ir atiduodami į Tyrimų Centrą. Po 15 metų jie pabėga ir netrukus sužino, kad artėja „Perversmas“, kuriame jie bus ypatingai svabūs asmenys.

Pasakotoją, kalbantį prasidedant serijai, įgarsina Shinji Takeda

Broliai Kiriharos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Naoto[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Naoto Kirihara - stiprus psichokinetikas. Taip pat jis geba telepatiškai susikalbėti su Naoya. Naoto jautrus ir labai impulsyvus, todėl jam Naoya labai pagelbėja kartais jį sulaikydamas.

Įgarsina Toshiyuki Morikawa

Naoya[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Naoya Kirihara - aiškiaregys ir telepatas. Užtenka jam prisiliesti prie žmogaus, kad jis sužinotų, kas jam atsitiks ir ką jis mąsto. Pamatęs kraupius vaizdus, Naoya dažnai vos neišprotėja. Naoyos charakteris priešingas pastarojo broliui - Naoya ramus, tylus ir jautrus. Jo niekaip nesuprato Mikumo, kai žalodamas Naoyą tikėjosi, kad šis įnirš, o Naoya tik pažvelgė į skriaudėją atlaidžiu žvilgsniu, kupinu gailesčiu jam. Taip pat Naoya turi gebėjimą gydyti.

Įgarsina Akira Ishida

Tyrimų Centro darbuotojai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kyojiro Mikuriya[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mikuriya - Tyrimų Centro direktorius. Jis 15 metų rūpinosi broliais Kiriharomis. Naoya su juo turėjo ypatingą telepatinį ryšį, nes 14 serijoje nuspėjo, kad Tyrimų Centras dega ir Mikuriya šaukiasi pagalbos.

Įgarsina Hidetoshi Nakamura

Senolis Misakis (Elder Misaki)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tai labai keista Tyrimų Centro persona. Jis sukūrė mistinę sieną aplink Tyrimų Centrą, kuri neleido broliams pabėgti, bet praleisdavo tam tikrus asmenis. Nors Misakis mirė dar antroje serijoje, jis pagelbėjo Mikuriyai ir kitiems iš Anapus.

Įgarsina Youji Ueda

„Ark“ korporacijos darbuotojai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Ark“ korporacija - korporacija, fiksuojanti žmones, kurie turi paranormalių sugebėjimų.

Akiko Okuhara[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Ark“ korporacijos direktorė, turinti šeštąjį pojūtį, bet negalinti vaikščioti.

Įgarsina Tomoko Miyadera

Mikumo[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mikumo - stiprus psichokinetikas, taip pat gebantis kontroliuoti kitų mintis, tačiau realiai negebantis tikslingai jų panaudoti: jį yra apsėdusi žudymo manija.

Įgarsina Junichi Suwabe

Yoshiki Futami[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tai korporacijos išdavikas, įkalintas virtualiame pasaulyje.

Įgarsina Masaya Onosaka

Kiti veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Shoko Futami[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Shoko taip pat labai paslaptinga šio filmo herojė, dėl per didelio kiekio paslaptingojo proto (Dark Head) galių sunaudojimo praradusi savo fizinę būtį ir egzistuojanti už erdvės ir laiko ribų. Ji labai pagelbėja kai kuriems žmonėms: Kiriharas įspėja apie artėjantį „Perversmą“, o Sonezakį, neigiamą animės herojų, taip pat pasako, kas jo laukia.

Michio Sonezaki ir jo keistasis draugas Asano - kun[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sonezakis - neigiamas šio anime personažas, turintis nepaprastą gebėjimą kontroliuoti žmonių mintis. Pasinaudodamas Masayukiu, jis nužudė vieną moterį. Taip pat kavinėje jis privertė merginą mušti vieną vaikiną. Viso to pasekmė - suluošinta Sonezakio vaikystė. Pastarojo tėvas buvo despotas ir vieną dieną užmušė savo žmoną - Sonezakio motiną. Tada Sonezakis buvo patikėtas Mikuriyai.

Apie paslaptingą Sonezakio draugą žinoma tik tiek, kad šis irgi turėjo gebėjimą - sustabdyti laiką. Tačiau nei jo vardas, nei kodėl jis vaikščioja su Sonezakiu, nebuvo atskleidžiama. Per kelias serijas, kuriose jis buvo sutinkamas, keistuolis neištarė nė vieno žodžio.

Sonezakį įgarsina Hiroshi Yanaka

Sakie Amamoto[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sakie yra vieniša paauglė, neapkenčiama bendraamžių. Ji turi slypinčių nepaprastų antgamtinių galių, todėl buvo didžiulis kompanijos „Ark“ taikinys.

Įgarsina Eri Sendai

Masayuki[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Masayukis - mažas vienišas berniukas, turėjęs vienintelį darugą šuniuką, kurį vieną dieną pervažiavo keli paaugliai. Nuo tada atsiskleidė slaptoji Masayukio galia - gebėjimas kontroliuoti kitų mintis. Minčių kontrole jis privertė tris paauglius nusižudyti (iki tol, kol jo nesurado broliai Kiriharos, jis siekė nužudyti visus tuos paauglius, kurie beatodairos važiuodami pervažiavo jo šunelį.

Kamiya Tsukasa[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kamiya Tsukasa buvo prasigyvenęs ateities spėjikas, išgarsėjęs kaip Naujųjų Laikų Nostradamas. Jis, kaip ir Naoya, turėjo gebėjimą nuspėti ateitį (nors pats pripažino, kad daug silpnesnį nei Naoyos). Kamiya buvo klastingai nužudytas Sonezakio bei pastarojo bendro.

Įgarsina Kouji Yusa

Muzika[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1-12 serijų pabaigos daina buvo Under Graph „Kotoba“, o 13-24 serijų pabaigoa - Aya Kamiki „Nemutte Ita Kimochi, Nemutte Ita Kokoro“.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]