Kikės siuntų tarnyba

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kikės siuntų tarnyba

Pavadinimas魔女の宅急便
(Majo no Takkyūbin)
Kilmės šalisJaponija
RežisieriusHayao Miyazaki
Prodiuseris (-iai)Hayao Miyazaki
Scenaristas (-ai)Hayao Miyazaki
KompozitoriusJoe Hisaishi
VaidinaMinami Takayama
Rei Sakuma
Kappei Yamaguchi
Metai1989
ŽanrasNuotykių, fantastinis
Trukmė102 min.
Kalbajaponų
PlatintojasToei Company (Japonijoje)
Buena Vista Pictures
IMDb įrašas

Kikės siuntų tarnyba (angl. Kiki's Delivery Service, jap. 魔女の宅急便 = Majo no Takkyūbin) – 1989 m. japonų animacinis fantastinis filmas, kurio scenarijaus autorius, režisierius ir prodiuseris Hayao Miyazaki. Filmas paremtas 1985 m. Japonijos rašytojos Eiko Kadono to paties pavadinimo romano motyvais. Sukurtas studijoje „Studio Ghibli“.

Filme pasakojama jaunos raganos, vardu Kikė, istorija, kaip ji viena pati vienerius metus praleidžia svetimame mieste, pragyvenimui užsidirbdama naudodamasi savo magiškais sugebėjimais.

Filmas buvo išleistas 1989 m. liepos 22 d. ir pelnė anime žurnalo „Animage“ pagrindinį prizą. Tai buvo pirmasis „Studio Ghibli“ išleistas filmas bendradarbiaujant su „The Walt Disney Company[1]; „Disney“ 1997 m. įrašė angliškai dubliuotą versiją, kurios premjera įvyko 1998 m. gegužės 23 d. tarptautiniame Sietlo filmų festivalyje.

Taip pat panaudojant filmo kadrus buvo išleisti keturių tomų manga komiksai.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Kikė yra jauna ragana, kuriai ką tik sukako trylika metų, todėl pagal tradiciją ji privalo palikti savo namus ir iškęsti raganų išbandymą – pagyventi viena pati be artimųjų pagalbos. Taigi vieną naktį ji su savimi pasiima savo katiną Džidži ir išskrenda mamos dovanota šluota pradėti savo naują gyvenimą. Ji apsistoja viename mieste prie vandenyno, bet nusivilia pamačiusi, kad žmonės čia ne tokie draugiški, kaip ji tikėjosi. Nerasdama kur apsistoti ir be skraidymo nemokėdama nieko daugiau ji ima abejoti, kad apsistojo tinkamoje vietoje. Tačiau pagelbėjusi vietos prekiautojai, kuri jai pasiūlo apsistoti pas ją, Kikė nusprendžia pradėti savo verslą bei surasti savo gyvenimo kelią...

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]