Kauno jaunimo mokykla

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Koordinatės: 54°54′23.52″ š. pl. 23°57′58.34″ r. ilg. / 54.9065333°š. pl. 23.9662056°r. ilg. / 54.9065333; 23.9662056

Kauno jaunimo mokykla
[[Vaizdas:|Kauno jaunimo mokykla herbas|center|100px]]
Kauno jaunimo mokykla
Adresas Pašilės g. 34, Kaunas
Direktorius(-ė) Tomas Lagūnavičius
Mokinių skaičius 98
Įkūrimo data 1995 m.
Uždarymo data {{{uzdarimo data}}}
Išleista laidų
Pedagogų skaičius 17
Jaunimo mokykla 2013 m.
Mokyklos pastatas 2019 m.

Kauno jaunimo mokykla – bendrojo lavinimo dieninė (mokoma viena pamaina) mokykla, veikusi Kaune, Pašilės g. 34. Valstybinė biudžetinė mokymo įstaiga, vykdžiusi pagrindinio ugdymo programą (5-10 kl.), toliau siuntusi 10 kl. baigusius mokinius į kitas mokyklas, siekusi garantuoti ugdymo tęstinumą ir socialinį saugumą. Įstaigos kodas 195091976. Steigėjas Kauno miesto savivaldybės taryba.

Mokykla įsteigta 1995 m. sausio 12 d., pradėjo veikti tų pačių metų rugsėjo 1 d. 2004 m. rugsėjo 9 d. sprendimu Nr. T-476 mokykla pavadinta Kauno jaunimo mokykla.

2018 m. Kauno jaunimo mokykla prijungta prie Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro,[1] veikiančio Žemųjų Šančių mikrorajone, Sandėlių g. 7 (kodas 295093070).

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mokyklos tikslas – padėti mokymosi motyvų stokojantiems, socialinį imunitetą praradusiems, dėl socialinių-ekonominių ar kitokių sąlygų negalintiems baigti pagrindinės mokyklos mokiniams, padėti „sunkiems“ paaugliams ir jaunuoliams suvokti savo poreikius, interesus, gebėjimus, mokyti spręsti asmenines problemas. Tiesiogiai bendravo su Vaikų gerovės centru „Pastogė“, miesto dienos centrais, vidurinėmis mokyklomis.

Mokykla teikė nemokamas psichologines ir socialines konsultacijas mokinių namuose. Joje mokėsi 12–16 metų paaugliai, patiriantys sunkumų vidurinėje mokykloje. Buvo taikomi tiek individualaus darbo su kiekvienu mokiniu, tiek darbo su mokinio šeima metodai, todėl mokyklos darbuotojai (klasių auklėtojai, socialinė pedagogė, psichologė ir kt.) naudojo įvairius poveikio metodus. Konsultacijos vyko įvairiais būdais: pokalbiai su mokinių tėvais apie vaikų problemas mokykloje ar šeimoje, konkretaus veiksmų plano, kurį naudoja šeima ar mokykla, aptarimas ar susitarimas glaudžiau bendradarbiauti ir pan. Tai mokiniui nesudaro galimybės praleisti pamokų. Individualiai buvo dirbama su kiekvienu mokiniu per pamokas, naudojant vaizdinę medžiagą, sudarant galimybę įvairių konkursų, žaidimų metu parodyti savo galimybes, išbandyti naują veiklą. Mokykloje veikė paskatinimų sistema: pažangūs mokiniai lankė baseiną, nemokamai žaidė boulingą, pramogavo ledo arenoje, vyko į ekskursijas.

Kauno jaunimo mokykloje veikė sociokultūrinis centras „Mokykla – miestui“. Naujajame centre buvo 4 veiklos sritys: suaugusiųjų ir vaikų švietimas, menas ir kultūra, bendruomenės kūrimas, rekreacija. Mokykloje veikėsavivaldos institucijos: mokyklos taryba, mokytojų taryba, mokinių parlamentas, metodinė taryba.

Buvo priimami visi pageidaujantys mokytis mokiniai iš Kauno miesto ir rajono. Priėmimas vykdytas vadovaujantis asmenų priėmimo į Kauno miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas kriterijų ir klasių komplektavimo tvarkos aprašu, patvirtintu Kauno miesto savivaldybės tarybos 2012 m. vasario 23 d. sprendimu Nr. T-90.

Direktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Tomas Lagūnavičius (1995-2018)

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]