Kauno Valdorfo mokykla

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Koordinatės: 54°55′46.11″ š. pl. 23°58′1.51″ r. ilg. / 54.9294750°š. pl. 23.9670861°r. ilg. / 54.9294750; 23.9670861

Kauno Valdorfo mokykla
Kauno Valdorfo mokykla herbas
Kauno Valdorfo mokykla herbas
Kauno Valdorfo mokykla
Adresas Šiaurės pr. 11, Kaunas
Direktorius(-ė) Vilma Šlentnerienė
Mokinių skaičius 280
Įkūrimo data 2010 m.
Uždarymo data {{{uzdarimo data}}}
Išleista laidų
Pedagogų skaičius 35

Kauno Valdorfo mokykla – gimnazijos tipo, nevalstybinė, netradicinio ugdymo mokykla, veikianti Kaune, Šiaurės pr. 11. Mokykla - viešoji įstaiga. Mokoma lietuvių kalba. Mokykloje veikia ikimokyklinio-priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programos, paremtos Valdorfo pedagogikos principais.

Mokyklos ugdymo programos skiriasi nuo Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos bendrųjų programų ne tiek mokomosios medžiagos turiniu, kiek tuo, kada, kas ir kaip yra mokoma. Jos remiasi pasauline Valdorfo pedagogikos praktika, atsižvelgiančia į stebėjimais grindžiamas išvadas apie vaiko raidos dėsningumus, esminius augančio žmogaus poreikius skirtingais amžiaus tarpsniais. Ugdymo programos yra nuolat atnaujinamos, nes kiekvienas mokytojas apibendrina savo mintis, stebėjimų išvadas, kuriomis gali remtis ir kiti mokytojai.

Į mokyklą priimami įvairių socialinių sluoksnių, religinių įsitikinimų, skirtingų gabumų vaikai. Specialių poreikių vaikų bei vaikų, atėjusių ne į pirmąją klasę, priėmimo galimybės yra svarstomos mokytojų kolegijoje. Darbui Valdorfo mokykloje būtiną specifinę profesinę kompetenciją mokytojai įgyja baigę seminarų kursą, organizuojamą tarptautinių metodinių centrų ar jų padalinių Lietuvoje bei atskirų Lietuvoje ir užsienyje veikiančių Valdorfo iniciatyvų tarptautinių projektų-seminarų ar kursų metu.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mokykla pradėjo veiklą, steigdama atskiras Valdorfo klases prie įvairių bendrojo lavinimo mokyklų Kaune:

2013 m. mokykla buvo Aukuro g. 19 (Vilijampolė).

Direktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]