Juozas Šeškevičius

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Juozas Šeškevičius (1921 m. lapkričio 18 d. Višakio Rūdoje, Lietuvos Respublika – 2008 m. liepos 4 d. San Paule, Brazilija) – Romos katalikų kunigas Brazilijoje.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Antrojo pasaulinio karo pabaigoje persikėlė į vakarinę Vokietijos dalį. 1946 m. Kemptene baigė gimnaziją ir Freiburgo universitete pradėjo studijuoti filosofiją, psichologiją, istoriją bei geografiją. Po kiek laiko perėjo į teologijos studijas, buvo išrinktas Studentų ateitininkų draugovės pirmininku. 1950 m. Popiežiškajame šv. Grigaliaus universitete įgijo filosofijos bakalauro, o 1954 m. – ir teologijos licenciato laipsnius.

1953 m. liepos 12 d. Romoje buvo įšventintas kunigu. 1954 m. paskirtas vikaru į lietuvišką Šv. Juozapo parapiją San Paulo miesto Vila Zelina rajone. Šiame Brazilijos mieste buvo išrinktas bendruomenės pirmininku, rengė jaunimo vakarus ir vadovavo dramos būreliui. Parapijiečiams organizavo lietuvių kalbos pamokas, bendrai veiklai telkė ateitininkus. Nuo 1947 m. bendradarbiavo išeivių spaudoje: „Ateityje“, „Drauge“, „Mūsų Lietuvoje“, „Eglutėje“ ir kt.

Paskutines gyvenimo dienas leido Šv. Pauliaus kunigų namuose San Paule.

Įvertinimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordinas (apdovanojimo atsisakė)

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]