Jive Records

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Jive Records
Pagrindinė
bendrovė
Sony Music Entertainment
Įkurta 1975 m.
Įkūrėjas Clive Calder
Žanras Įvairūs
Kilmės šalis Jungtinės Amerikos Valstijos
Vieta Niujorkas
Tinklalapis Oficiali Jive Records svetainė

Jive Records buvo Jungtinių Amerikos Valstijų įrašų kompanija, įsikūrusi Niujorko mieste. Kompaniją 1977 m. lapkričio mėnesį įkūrė Clive Calder.

Kompanijos istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jive Records 1975 m. suformavo Clive Calder Londone, Willesden gatvėje. Pirmiau ši kompanija veikė tik Jungtinėje Karalystėje, tačiau jau 1981 m. kompanija jau galėjo veikti ir Jungtinėse Amerikos Valstijose po Zomba Recording Korporacijos sparnu. Žodis „jive“ buvo įkvėptas Pietų Afrikos Township Jive muzikos ir šokio. Vieni iš pirmųjų, kurie pasirašė sutartį su Jive buvo Whodini, Tight Fit, A Flock of Seagulls, Billy Ocean ir Samantha Fox.

Nuo įsigalėjimo JAV laikų Jive bendradarbiavo su Arista Records iki 1987 m. Po to RCA Records. Tais laikais Jive pasirašė sutartis su daug hiphopo atlikėjais, kaip Too Short ir Schoolly D. 9-dešimtmetyje „jive“ tapo viena iš stambiausių hiphopo įrašų kompanijų, o kompanijos atlikėjai, kaip Whodini, DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, E-40, A Tribe Called Quest, KRS-One, ir R&B atlikėjai Aaliyah ir R. Kelly buvo vieni iš populiaresnių to meto atlikėjų.

Nors 9-dešimtmetyje Jive turėjo hiphopo įrašų kompanijos reputaciją, kompanija pasirašė sutartis su pop grupėmis Backstreet Boys, N Sync, ir atlikėjais Britney Spears. Visi šie atlikėjai pasiekė labai didelę sėkmę 21 amžiaus 1-ame dešimtmetyje, ir tapo trimis daugiausiai pardavusiais kompanijos visų laikų atlikėjais.[1]

Jive bendradarbiavimas baigėsi 1991 metais. Taip pat, 1991 metais pagrindiniu vadovu tapo Barry Weiss. Iki 2002 m. Jive priklausė tik BMG, kol BGM nenupirko Zomba Records už 3 miliajardus JAV dolerių ir abi kompanijas sukungė į Zomba Label Group.

2011 m. kampanija buvo uždaryta, teisės į jos atlikėjų įrašų leidybą atiteko „RCA Records“.

Atlikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Sąrašas:Jive Records atlikėjai.
Pagrindinis straipsnis – Sąrašas:Buvę Jive Records atlikėjai.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. [1] Archyvuota kopija 2009-04-16 iš Wayback Machine projekto.[2] Archyvuota kopija 2009-08-30 iš Wayback Machine projekto.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]