Geffen Records

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Geffen Records
Pagrindinė
bendrovė
Universal Music Group
Įkurta 1980 m.
Įkūrėjas David Geffen
Žanras Įvairūs
Kilmės šalis Jungtinės Amerikos Valstijos
Vieta Santa Monika, Kalifornija
Tinklalapis Geffen Records

Geffen RecordsJungtinių Amerikos Valstijų įrašų kompanija, priklausanti „Universal Music Group“.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pradžia[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Geffen Records“ buvo įkurta 1980 metais. Kompaniją įkūrė David Geffen, kuris taip pat 1970 m. įkūrė kitą įrašų kompaniją „Asylum Records“. Geffen kartu su „Warner Bros. Records“ pagalba sukūrė „Geffen Records“. „Warner“ finansavo kompanijos išlaidas, o Geffen tapo valdytoju.

„Geffen Records“ pirmasis atlikėja buvo disko žvaigždė Donna Summer, kurios auksinis albumas „The Wanderer“ tapo pirmuoju kompanijos išleistu įrašu. Kitas išleistas įrašas buvo „Double Fantasy“, kurį atliko John Lennon ir Yoko Ono. Tai buvo pirmasis Lennon albumas su nauja medžiaga. Po dviejų dienų, kai albumas pasiekė topus, Lennon buvo nužudytas Niujorke. Albumas tapo pirmuoju „Geffen“ #1 vietos albumu ir buvo parduotas kelių milijonų tiražu (dabar albumo teisės priklauso „EMI“).

„Geffen Records“ kiti garsūs atlikėjai buvo: Quarterflash, Oxo, Asia, Wang Chung, Kylie Minogue ir Sammy Hagar.

Per trumpą laiką su „Geffen Records“ pasirašė labai garsios muzikos ikonos, tokios kaip Elton John, Cher, Don Henley, Joni Mitchell, Neil Young, Peter Gabriel ir Jennifer Holliday. Dešimtmečio pabaigoje kompanija pradėjo daugiau eksploatuoti roko muziką. Garsūs roko muzikantai pasirašę su „Geffen“ buvo: Whitesnake (tiktai JAV), Guns N' Roses, Tesla ir Aerosmith. Paskui, 1990 metais, „Geffen“ sukūrė subsidiarinę įrašų kompaniją „DGC Records“, kuri labiau sutelkė dėmesį į kitus muzikos žanrus ir vėliau paskatino alternatyvaus roko iškilimą.

Geffen įrašų kompanijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Universal Music Group.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]