Beigango tarptautinis muzikos festivalis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Pirmojo festivalio atidarymo ceremonija 2006 m. Scenoje Junlino apskrities gubernatorė Su Ji Feng

Beigango tarptautinis muzikos festivalis (kin. 北港國際音樂文化藝術節) – „Beigano filharmonijos draugijos“ (雲林縣北港愛樂協會) projektas, vykstantis Beigange, Junlino apskrityje, Taivane. Nuo projekto gimimo 2006 metais festivalis sėkmingai tęsiamas ir plečiamas. Šiuo metu tai didžiausias festivalis Junlino srityje. Viena iš festivalio sudedamųjų dalių – koncertų serija, daugiausiai mediniams pučiamiesiems (solo, kamerinė muzika ir medinių pučiamųjų orkestras). Kita ne mažiau svarbi festvalio dalis – edukacinė, čia bendradarbiaujama su „Chia-Hu konservatorija“ (陳家湖音樂學院). Taip pat festivalis atlieka kultūrinių mainų funkciją, jame susitinka menininkai iš viso pasaulio ir keičiasi savo muzikinėmis idėjomis. Tarptautinio Beigango muzikos festivalio meno vadovas – pianistas Heinz Chen.

Beigangas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Beigangas labiausiai žinomas dėl savo Chaotia šventyklos, kuri yra viena svarbiausių šventyklų jūros deivei Madzu. Kadangi kultūrinė scena Beigange aktyvi tik religinių švenčių metu, Beigango filharmonijos draugija stengiasi praplėsti kultūrinių renginių ratą. Festivalio centras – Beigangas, jame vykta didžioji dalis festivalio renginių.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2005 metais „Beigango filharminijos draugija“ suorganizavo pirmąjį „Beigango muzikos festivalį“. Pasirodymuose dalyvavo Beigango pučiamųjų orkestras ir Chia-Hu konservatorijos moksleiviai. 2006 metais Heinz Chen buvo paskirtas festivalio meno vadovu ir pasiryžo praplėsti festivalį – tai buvo „Beigango tarptautinio muzikos festivalio" pradžia. Nuo tada festivalis susilaukė didelio žiūrovų, žiniasklaidos ir vietinių politikų dėmesio. Nuo 2005-ųjų kiekvienais metais festivalį lanko apskrities gubernatorė Su Ji Feng. 2007-aisiais festivalį lankė Detmolto muzikos akademijos rektorius prof. Martin Christian Vogel.

Reikšmė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Daugiausia koncertų vyksta Beigange. Taip pat vyksta pasirodymai Douliu ir Sinjingo miestuose. Šiuose renginiuose atliekama „rimtoji muzika“. Labai populiarūs tapo keli surengti populiariosios muzikos pasirodymai, pavyzdžiui, koncertas po atviru dangumi „Kultūrinio bendradarbiavimo naktis“ arba pasirodymas vietiniame restorane „Klubo koncertas“. Festivalio tikslas stiprūs kultūrų mainai tarp muzikantų iš viso pasaulio. Taip pat festivalis propaguoja muziką vaikams ir susidomėjusiems muzikos mylėtojams. Būtent todėl tarptautiniai atlikėjai festivalio metu dirba su mokiniais iš Beigango. Festivalio organizuojami koncertai ir meistriškumo kursai yra nemokami. Festivalio organizatoriai vadina save labdaros organizacija, jie suinteresuoti dalintis muzika su bet kuo kam tai įdomu.

Rėmėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tarptautinis Beigango muzikos festivalis remiamas Beigango savivaldybės, Junlino apskrities ir nacionalinės vyriausybės kultūros skyriaus Taipėjuje, taip pat „Jupiter Band Instruments“ ir „Kawai“ muzikos instrumentų gamintojų. Chaotia šventykla ir daugelis vietinių kompanijų taip pat privatūs rėmėjai remia festivalį. 2009 metais tarptautinį Beigango muzikos festivalį remia Sibelijaus muzikos akademija, Suomijoje.