Baltijos technologijų institutas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Baltic Institute of Technology
Komercinis pavadinimasBaltic Institute of Technology
Originalus pavadinimasBaltijos technologijų institutas
FormaUAB
PramonėNuotolinis mokymas
ĮkurtaLietuva Lietuva (2015 m. (2015 m.))
Centrinė būstinėVilhelmo Berbomo g. 10, LT-92221 Klaipėda, Lietuva
Aptarnaujama teritorijaLietuva
Svarbiausi darbuotojaiAlgirdas Sabaliauskas, CEO
Pajamos1,0 mln. EUR (2021 m.)
Darbuotojų10 (2021 m.)
PadaliniaiVilnius, Kaunas, Klaipėda
Tinklalapiswww.bit.lt
„Baltijos technologijų institutas“ Vilniuje

UAB „Baltijos technologijų institutas“ – mokymo įstaiga suaugusiems, norintiems pradėti savo karjerą IT srityje ir patobulinti turimas žinias[1] Jis taip pat renka su programuotojo profesija, jos statusu Lietuvoje susijusią statistiką.[2]

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2015 m. buvo įkurta IT akademija „Baltic Talents”. 2019 m. – „Baltic Talents” pakeitė pavadinimą į BIT – Baltic Institute of Technology (Baltijos technologijų institutas) [3].

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Baltijos technologijos institutas“ organizuoja intensyvius programavimo, dizaino ir kitų skaitmeninių technologijų kursus suaugusiems. 2–6 mėnesių kursai yra orientuoti į rinkoje paklausių programavimo kalbų („Front-End“, PHP, „JAVA“, „JavaScript“, „Python“, „Ruby on Rails“, „Erlang“, „Swift“ ir t. t.), dizaino (tinklalapių, grafikos, UX/UI dizaino, 2D ir 3D animacijos) ir skaitmeninių technologijų („Growth Hacking“, skaitmeninės rinkodaros) specialistų skaičiaus didinimą, kurių gretos Lietuvoje mažos tačiau poreikis tarptautinėje rinkoje didelis.

Įvedus karantino apribojimus mokymai vyksta nuotoliniu būdu [4].

Sertifikatai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Batijos technologijų institutas“ yra įregistruotas Švietimo ir mokslo institucijų registre. Instituto parengtos programos atitinka nustatytus reikalavimus ir yra įregistruotos Kvalifikacijos tobulinimo programų ir renginių registre, gaunant individualų programos kodą. Mokymo įstaiga siūlo tiek neformalias programas, skirtas kompetencijų įgijimui arba tobulinimui, tiek ilgąsias formalias programas, skirtas profesinės kvalifikacijos įgijimui, kurias baigus išduodamas oficialus diplomas. Profesinio mokymo programos yra suderintos ir patvirtintos Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos akredituotos kompetencijų vertinimo institucijos.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]