Amelle Berrabah

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Amelle Berrabah
Biografija
Pilnas vardasAmelle Berrabah
Gimė1984 m. lapkričio 22 d. Hampšyras, Anglija
ŽanraiR&B, Pop,
VeiklaDainininkė, dainų autorė
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai2005–dabar
Įrašų kompanijaIsland Records,
Susijusi veiklaSugababes, Boo 2
Svetainėwww.sugababes.com

Amelle Berrabah (g. 1984 m. lapkričio 22 d.) – anglų dainininkė, viena iš trijų pop grupės „Sugababes“ narių. Berrabah yra marokiečių kilmės.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Prieš prisijungiant prie „Sugababes“ Amelle dirbo karštų mėsos patiekalų parduotuvėje, ir buvo įkūrusi grupę „Boo2“ su savo seserimi Samiya.[1] Kadangi nei viena grupės daina nebuvo oficialiai išleista, Vokietijos grupė „Monrose“ perdainavo „Boo2“ dainą „Ooh La La“, taip pat kita vokiečių grupė „Room2012“ perdainavo dvi grupės dainas – „Naughty But Nice“ ir „Head Bash“[2].

Kai 2005 metų pabaigoje Mutya Buena paliko „Sugababes“, grupės vadybininkas susisiekė su Amelle ir pasiūlė prisijungti prie grupės. Berrabah 2005 m. gruodžio 21 d. tapo oficialiai trečia „Sugababes“ nare.

„Sugababes“ pabaigė „Taller In More Ways“ turą su Berrabah 2006 metų pavasarį, taip pat grupė koncertavo kartu su kita Anglijos grupe „Take That“. Šiame ture Amelle susipyko su „Take That“ nariu Gary Barlow, ir nuo tada jie abudu įžeidinėjo vienas kitą spaudoje. Tačiau vėliau Barlow atsiprašė ir jiedu susitaikė.

Berrabah pirmasis singlas su grupe buvo iš naujo įrašyta daina „Red Dress“, kurią galima rasti ketvirtame „Sugababes“ albume „Taller in More Ways“. „Sugababes“ iš naujo išleido albumą „Taller in More Ways2006 metų vasario 27 d., naujame albumo viršelyje pavaizduota Berrabah. Buvo iš naujo įrašytos trys dainos su Berrabah („Gotta Be You“, „Follow Me Home“ ir singlas „Red Dress“). Iš naujo išleistoje versijoje Berrabah kartu parašė dainą su Keisha Buchanan ir Heidi Range, pavadinimu „Now You’re Gone“. „Follow Me Home“ buvo paskutinis singlas, 2006 m. birželio 5 d. išleistas iš albumo „Taller in More Ways“.

2006 m. lapkričio 13 „Sugababes“ išleido geriausių hitų rinkinį pavadinimu „Overloaded: The Singles Collection“, kuriame buvo galima girdėti Berrabah balsą trijose dainose – „Red Dress“ ir dviejose naujose dainose „Easy“ ir „Good To Be Gone“.

„Sugababes“ singlas „About You Now“, išleistas 2007 m. rugsėjo 24 d., tapo „Sugababes“ šeštuoju singlu, kuris pasiekė Jungtinės Karalystės topo pirmąją vietą. „Change“ buvo pirmasis „Sugababes“ albumas, kuriame pirmąkart buvo visi vokalai – Berrabah, Buchanan ir Range – įrašyti kartu. Albumas buvo išleistas 2007 m. spalio 8 d. ir debiutavo #1 vietoje oficialiame Jungtinės Karalystės albumų tope.

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Amelle vaikinas Freddie Fuller buvo areštuotas 2007 m. vasarį, už pasikėsinimą išprievartauti Berrabah jaunesniąją seserį Samiya.[3] Tačiau policija vėliau atskleidė, jog Freddie tariamo įvykio metu buvo už penkių mylių, savų tėvų namuose. Ir Fuller spalio mėnesį buvo išteisintas. Vėliau Berrabah sesuo, pasakė, jog šis įvykis buvo tik „baisus sapnas“.[4]

2007 m. balandžio 28 d. Amelle buvo areštuota dėl 18-metės užpuolimo viename „Bar Med“ klube. Naujienų laikraščiai „The Daily Mirror“ ir „The Sun“ pranešė, jog pop žvaigždė praleido naktį policijos areštinėje, prieš ją išleidžiant už užstatą.[5]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „60 second interview“. Metro.co.uk. Suarchyvuotas originalas 2008-05-04. Nuoroda tikrinta 2008-07-18.
  2. YouTube – Boo2 – Oh la la
  3. Sugababes – Sugababe Back With Sister Rape Suspect Boyfriend Archyvuota kopija 2008-04-21 iš Wayback Machine projekto.
  4. Showbiz – News – Amelle speaks out over rape claim – Digital Spy Archyvuota kopija 2008-03-29 iš Wayback Machine projekto.
  5. BBC NEWS | Entertainment | Sugababe arrested over 'assault'

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]