Sugababes

Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Sugababes
Biografija
KilmėLondonas, Didžioji Britanija
ŽanraiPop, dance pop, poprokas, R&B, elektroninė muzika
Kūrinių kalbosanglų
Aktyvumo metai1998–2011
Įrašų kompanijaLondon Records
Island Records
Svetainėwww.sugababes.com
Buvę nariai
Jade Ewen (2009-2011)
Amelle Berrabah (2005-2011)
Heidi Range (2001-2011)
Keisha Buchanan (1998–2009)
Mutya Buena (1998–2005)
Siobhan Donaghy (1998–2001)

„Sugababes“ – Anglijoje susikūrusi pop muzikos grupė. „Sugababes“ buvo pavadinta sėkmingiausia XXI amžiaus moterų pop muzikos grupe Jungtinėje Karalystėje. Grupė yra pardavusi daugiau kaip 5 mln. albumų kopijų Jungtinėje Karalystėje. „Sugababes“ Lenkijoje laimėjo apdovanojimą kategorijoje „Geriausia pasaulio grupė“ ESKA muzikos apdovanojimuose 2006 metais.[1]

Grupė susikūrė 1998 m. Jos išleido dvidešimt vieną singlą, šeši iš jų užėmė #1 vietą JK, taip pat išleido šešis albumus, kurie pasiekė aukštas topų vietas visame pasaulyje. „Sugababes“ yra viena iš kelių Britanijos grupių, kurios penki albumai pasiekė aukščiausias vietas, t. y. #3 ir #2, o du iš jų buvo net #1. 2003 m. grupė laimėjo „Brit Award“ apdovanojimą už „Geriausią šokį“.

Grupė jau turi penkis platininius albumo pardavimus jų gimtojoje Jungtinėje Karalystėje.[2] Jos taip pat įgijo pasisekimą Europoje ir Azijoje su #1 vietos singlais Jungtinėje Karalystėje, Airijos Respublikoje, Lenkijoje, Danijoje, Austrijoje, Naujojoje Zelandijoje, Japonijoje, Slovėnijoje, Estijoje, Čekijoje, Filipinuose, Kroatijoje ir Makedonijoje.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„One Touch“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – One Touch.

Grupė „Sugababes“ susikūrė 1998 m., kai Keisha Buchanan ir Mutya Buena viename vakarėlyje susipažino su Siobhan Donaghy, ir jos pusbrolio dėka šios trylikametės susipažino su vadybininku Ron Tom.[1] . Pavadinimas 'Sugababes', atsirado iš Buchanan mokyklinės pravardės, „Big ask Baby“ ('Cukrinis kūdikis'). Įrašydama albumą grupė buvo oficialiai žinoma kaip „Sugababies“. Kai visoms grupės narėms sukako keturiolika, joms „London Records“ pasiūlė pasirašyti kontraktą ir pakeisti pavadinimą į brandesnį „Werry Big Ask Babes“ vardą. Tai yra taip pat galbūt dėl to, kad buvo jau grupė, pavadinta „Sugababies“.[1]

Grupės debiutinis singlas „Overload“ pasiekė #6 vietą Jungtinės Karalystės tope, ir buvo nominuotas „BRIT Awards“ kaip Geriausias britų singlas. Daina pakilo į #3 vietą Vokietijoje ir #2 Naujojoje Zelandijoje. Grupė parašė daugumą dainų albumui „One Touch“, su grupės All Saint prodiuserio Cameron McVey pagalba.[3]

Jų debiutinis albumas „One Touch“ buvo išleistas gan sėkmingai Jungtinėje Karalystėje, o singlai „New Year“, „Run for Cover“ ir „Soul Sound“ užėmė aukštas vietas JK topuose. Per Japonijai skirtą reklaminę kelionę Siobhan Donaghy paliko grupę.[1] Priežasčių, kodėl ji paliko grupę yra dvi: oficiali yra, kad Siobhan nutarė pasinerti į mados pasaulį. Antroji, kad Siobhán pykosi su Keisha, ir dėl to jai buvo diagnozuota klinikinė depresija.[4] Tačiau, dėl šio įvykio Mutya ir Keisha ilgai nesigraužė ir netrukus grupė vėl tapo trio, kai prie dviejų tikrųjų narių prisijungė Heidi Range – grupės Atomic Kitten įkūrėja.[5] Nors grupė vėl susiformavo 2001 m., grupės įrašų kompanija „London Records“ nutraukė kontraktą su Sugababes, nes jos nepateisino kompanijos lūkesčių.[6]

„Angels with Dirty Faces“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Angels with Dirty Faces.

Jau sukūrusios antrąjį albumą, grupė pradėjo ieškotis naujos įrašų kompanijos, kol galiausiai pasirašė kontraktą su „Island Records“. Jų pirmasis singlas, išleistas naujoje įrašų kompanijoje, buvo „Freak Like Me“, kurio prodiuseris buvo Richard X. Tai buvo viena iš paskutiniųjų įrašytų dainų, ir ši daina buvo įrašyta Richard X nuosavame name.[7] Daina turi „Are 'Friends' Electric?“ dainos ritmą bei Adina Howard dainos „Freak like Me“ žodžius. Daina debiutavo pirmoje vietoje JK tope.

Antrasis singlas su Range „Round Round“, prodiusuotas prodiuserių grupės Xenomania. Šis singlas buvo antrasis grupės singlas, pasiekęs #1 vietą Jungtinės Karalystės tope. Airijoje, Naujoje Zelandijoje ir Nyderlanduose daina pasiekė #2 vietą šių šalių topuose. Taip pat daina pasiekė Australijoje #13 vietą bei buvo parduota daugiau nei 35 000 singlo kopijų. Prie to prisidėjo nebloga reklaminė kampanija, puikus video klipas, išsiuntinėtas visiems muzikos kanalams, išleista reklaminė dainos versija skirta radijo stotims.

Antrasis „Sugababes“ albumas „Angels with Dirty Faces“ buvo sėkmingai išleistas ne tik Anglijoje, bet ir visoje Europoje. Buvo parduota daugiau nei vienas milijonas albumo kopijų visoje Europoje.[8] Singlai „Stronger“ ir „Angels with Dirty Faces“ pasiekė aukštas vietas topuose, o daina „Shape“, įrašyta kartu su atlikėju Sting, pasiekė aukštas vietas tik Airijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

„Three“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Three.

„Sugababes“ trečiasis albumas Three buvo išleistas 2003 metų pabaigoje, ir buvo nominuotas apdovanojimų šou Brit Award kategorijoje „Geriausias albumas“, taip pat „Sugababes“ buvo nominuota kategorijose „Geriausia grupė“ ir „geriausias šokis“. Pirmasis singlas „Hole in the head“ tęsė sėkmingą „Sugababes“ karjerą. Tai buvo trečiasis grupės singlas, pasiekęs Jungtinės Karalystės topų pirmąją vietą, be to pirmasis „Sugababes“ singlas, užėmęs taip pat pirmąją vietą Danijoje. Singlas pasiekė antrą vietą Airijoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, ir tai buvo pirmasis singlas, debiutavęs JAV Billboard Hot 100 tope, užimdamas #96 vietą. Tačiau jis Amerikoje ne taip ir blogai pasirodė, nes tope Hot Dance Music/Club Play užėmė #1 vietą. Taip pat jis gerai pasirodė Hot Dance Airplay tope.

Antrasis singlas „Too Lost in You“, kuris tapo filmo „Love Actually“ (Tegyvuoja Meilė!) garso takeliu, gerai pasirodė Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Nyderlandų, Norvegijos, Taivano ir Kinijos topuose. Ši daina yra Patricia Kaas dainos „Quand J’ai Peur De Tout“ perdirbinys. Albumo trečiasis singlas „In the Middle“, išleistas 2004 m., buvo nominuotas Brit Award apdovanojimuose kategorijoje „Geriausias singlas“, taip pat daina pasiekė #8 vietą JK tope. Ketvirtasis ir paskutinis singlas iš albumo „Three“ buvo baladė „Caught in a Moment“. Šis singlas taip pat pasiekė #8 vietą JK tope.

2004 m. Sugababes, kartu su Coldplay vokalistu Chris Martin, Dido, Robbie Williams, Bono, Busted, Róisín Murphy ir kt. įrašė naują 1984 metų dainos „Do They Know It’s Christmas?“ versiją, kurią tada atliko grupė Band Aid, sudaryta iš tų laikų muzikos garsenybių. Ši daina gruodžio mėnesį pasiekė pirmąją vieta JK, buvo parduota daugiau nei 200 000 singlo kopijų per pirmąją savaitę.[9] Surinkti visi pinigai iš singlo pardavimų buvo skirti Sudano Darfuro regiono badaujantiesiems.

Įrašant ketvirtąjį albumą Mutya Buena pranešė jog jinai ir jos vaikinas Jay, laukiasi vaiko.[10] Jų dukra Tahlia Maya Buena gimė 2005 metų kovo 25 dieną.[11]

„Taller in More Ways“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Taller in More Ways.

2005 m. Dallas Austin sukūrė dainą naujam „Sugababes“ albumui „Push the Button“. Daina debiutavo pirmoje vietoje JK, tai buvo ketvirtasis singlas pasiekęs #1 vietą, taip pat pirmasis singlas, kuris Airijoje užėmė #1 vietą. Šio singlo kopijų JK buvo parduota daugiau nei 300 000, o paskui singlas buvo nominuotas „Brit Award“ apdovanojimuose kategorijoje „Geriausias britų singlas“. Taip pat daina pasiekė pirmąją vietą Austrijoje, Naujoje Zelandijoje. Šis singlas yra geriausiai pasirodęs „Sugababes“ singlas Australijoje, kuris pasiekė #3 ir tapo platininiu kai buvo parduota 100 000 singlo kopijų. „Push the Button“ taip pat tapo populiariausia grupės daina Jungtinėse Amerikos Valstijose.

2005 m. spalio 16Taller in More Ways“ tapo pirmuoju grupės albumu, kuris pasiekė JK topų pirmąją vietą. Po sėkmingo pirmojo singlo išleidimo, „Sugababes“ išleido antrąjį singlą „Ugly“. 2005 m. gruodžio 21 oficialiai buvo pranešta, kad Buena paliko grupę Sugababes. Priežastis, kodėl Mutya paliko grupę, yra grynai asmeniška, tačiau Mutya vis tiek liks gera draugė su Keisha Buchanan ir Heidi Range.[4]

Amelle Berrabah prisijungė prie grupės gruodžio pabaigoje. Prieš prisijungiant prie „Sugababes“ Berrabah buvo įkūrusi grupę „Boo2“ su savo sese Samiya.[12]

Trečiasis singlas iš albumo buvo iš naujo perrašyta daina „Red Dress“, kuri buvo išleista 2006 metų pradžioje. Singlas debiutavo ketvirtoje vietoje JK tope. Berrabah perrašė 3 dainas iš albumo ir kartu su kitomis „Sugababes“ narėmis parašė dainą naujai išleistai „Taller in More Ways“ albumo versijai.

2006 m. „Taller in More Ways“ tapo platininiu, buvo parduota daugiau nei 1 milijonas albumo kopijų visoje Europoje. Paskutinis singlas iš albumo buvo „Follow Me Home“, išleistas tik JK.

„Overloaded: The Singles Collection“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Overloaded: The Singles Collection.

„Sugababes“ grįžo į įrašų studiją 2006 metų vidurį tam, kad pradėtų įrašyti grupės penktąjį albumą. Grupė įrašė dvi naujas dainas jų geriausių hitų kolekcijai, pavadinimu „Overloaded: The Singles Collection“. Pagrindinis singlas iš kompiliacijos buvo daina „Easy“, parašyta kartu su George Astario ir Jason Pebworth, grupės iš Kaliforbijos Orson nariais.[13] „Easy“ buvo išleistas 2006 m. lapkričio mėnesį ir pasiekė 8 vietą JK tope. Singlų kompiliacija buvo išleista 2006 m. lapkričio 13 d. Albumas pasiekė trečiąją vietą JK albumų tope. Kompiliacijoje buvo dainų nuo „One Touch“ iki „Taller in More Ways“. Atskiras DVD albumas buvo taip pat išleistas. Šiame albume yra 14 grupės video klipų, karaoke versijų, taip pat gyvi „Sugababes“ pasirodymai, remiksai.

2006 metų pabaigoje buvo pranešta, kad „Sugababes“ 2007 m. išleis singlą kartu su kita anglų merginų pop grupe Girls Aloud. Singlas skirtas Comic Relief labdarai. Grupės įrašė grupės Aerosmith grupės dainos „Walk This Way“ koverį. Singlas buvo išleistas 2007 m. kovo 12 d. Jungtinėje Karalystėje ir tapo grupės „Sugababes“ penktuoju singlu ir pirmuoju singlu su Berrabah, kuris pasiekė JK topo #1 vietą.

Žaislų kompanija „Mattel“ kartu su „Sugababes“ sukūrė naują barbių kolekciją, kuri pasirodė parduotuvėse 2007 m. gegužę.

„Change“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Change (Sugababes albumas).

Po grupės „Greatest Hits Tour“ turo „Sugababes“ 2007 metų vasarą sugrįžo į studiją tam, kad įrašytų naują albumą, kuriame pirmąkart bus visi vokalai Berrabah, Buchanan, ir Range įrašyti kartu. Prodiuseriai, kurie dirbo prie naujojo albumo, buvo William Orbit, Dr. Luke, JC Chasez, Dallas Austi], Novel ir Xenomania.

Pirmasis singlas iš naujojo albumo buvo „About You Now“, kurį prodiusavo Dr. Luke. Šis „Sugababes“ singlas padarė didžiausią šuolį į #1 vietą ir ten prasilaikė keturias savaites. 2007 m. spalio 14 d. „Change“ tapo grupės antruoju albumu, kuris pasiekė pirmąją Jungtinės Karalystės topo vietą.

„Sugababes“ gruodžio 17 d. išleido kitą singlą tokiu pačiu pavadinimu kaip albumas „Change“. Singlas pasiekė #13 vietą JK topuose.[14] Trečiasis singlas iš albumo „Change“ buvo „Denial“, išleistas 2008 m. kovo 17 d. „Denial“ pasiekė #15 vietą.

„About You Now“ buvo nominuotas 2008 metais Brit Award apdovanojimuose kategorijoje „Geriausias brtiškas singlas“.[15] Nuo kovo 13 iki gegužės 1 d. „Sugababes“ keliavo per Jungtinę Karalystę. Šis turas buvo pavadintas „Change Tour“.

„Catfights and Spotlights“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Catfights and Spotlights.

Po „Change Tour“ turo „Sugababes“ grįžo į studiją parašyti ir įrašyti dainas šeštajam studijiniam albumui.[16] Sklido gandai, jog prodiuseris Timbaland irgi prisidės prie naujausio „Sugababes“ albumo kūrimo.[17]

2008 m. liepos 3 d. koncerto metu „Sugababes“ prenešė, jog pirmasis singlas bus išleistas šią vasarą ir kad jis yra 'nuostabus'. Britų atlikėjas Taio Cruz patvirtino, jog jis dirba kartu su „Sugababes“ prie jų naujojo albumo.[18]. Taip pat jis išleido savo singlo „She's Like a Star“ remiksą kartu su „Sugababes“ ir Busta Rhymes.

Orson grupės vokalistas Jason Pebworth, kuris dirbo kartu su grupe prie albumo, albumą apibūdino „jausmingu“ ir „pašėlusiu“.[19]

Pagrindinis singlas iš „Catfights and Spotlights“ buvo „Girls“ ir buvo išleistas 2008 spalio mėnesį.[20] Albumas pasiekė aštuntą vietą oficialiame Jungtinės Karalystės albumų tope, o portalo Popjustice pavadintas vienu iš šešių geriausių 2008 metų albumų. Albumas buvo parduotas per pirmuosius tris mėnesius 91 000 kopijų tiražu.[21] Taip pat albumas buvo pavadintas vienas iš geriausių JK pop albumų.[22]No Can Do“, antrasis ir paskutinis singlas iš albumo, išleistas gruodžio mėnesį, pasiekė #23 vietą Jungtinėjė Karalystėje. 2009 metų sausį „Publishing Right Society“ pavadino „Sugababes“ viena iš keturių sunkiausiai dirbančių 2008 metų grupių dėl daugybės koncertų įvykusių 2008 metais.[23] Grupė pareiškė, jog nebus jokio turo 2009 metais dėl to, nes grupė kuria medžiagą būsimam albumui.

2009 kovo mėnesį daina „Nothing’s as Good as You“ iš albumo „Catfights and Spotlights“ buvo panaudota tokiuose „Disney“ kanalo filmuose, kaip kad „Mokyklos miuziklas“, „The Cheetah Girls“ ir „Camp Rock“ reklamose.

2009 m. vasario 19 d. „Sugababes“ pritraukė žiniasklaidos dėmesį, kai grupė sudainavo nemokamai vėžiu sergančios Britų įžymybės Jade Goody ir Jack Tweed vestuvių ceremonijoje. Lygiai po mėnesio kovo 22 d. Jade Goody mirė.

„Sweet 7“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Sweet 7.

2009 m. balandžio 6 d. „Digital Spy“ pranešė, jog „Sugababes“ ketina vykti į Jungtines Amerikos Valstijas įrašyti septintąjį studijinį albumą. Tą pačią žinia grupė patvirtino savo „Twitter“ puslapyje, ir jame parašė, jog įrašinės Los Andžele, Niujorke bei Majamyje.[24][25]

2009 m. balandžio 27 d. buvo pranešta, jog „Sugababes“ pasirašė sutartį su reperio Jay-Z leidybine kompanija „Roc-A-Fella Records“. Pranešimai teigia, kad merginos pabaigė sutarties reikalus praėjusį mėnesį Londono restorane „Nobu“. „Sugababes“ tapo pirmuoju britų pop muzikos kolektyvu, savo leidybą patikinčiu Amerikos kompanijai.[26] Tačiau merginos vis dar glausis po „Island Records“ sparnu, bet tuo pačiu pradės dirbti su nauja komanda. O ši naujoji komanda „StarGate“ yra prodiusavusi Ne-Yo, Rihanna ir Beyonce. Gegužės 1 d. merginos atvyko į Los Andželą, kad pradėjo dirbti prie septintojo albumo.[27]

Balandžio 29 d. grupė atskleidė savo oficialiame Twitter puslapyje, jog pirmasis prodiuseris su kuriuo dirbs prie albumo, yra RedOne (žinomas dėl bendradarbiavimo su Lady GaGa). Grupės narė Keisha atskleidė, jog jau įrašytos dvi dainos su šiuo prodiuseriu. Birželio 1 d. „Sugababes“ įrašų kompanija „Island Records“ išleido albumą „Island Life – 50 Years of Island Records“, kur „Sugababes“ pateikė dainos „Teardrops“, kurią atlieka Womack & Womack, koverį bei jų senesnį singlą „Push The Button“. O jau birželio 2 d. grupė pranešė, jog išsiriko pirmąjį singlą iš naujojo albumo.[28][29] Albumas buvo įrašytas daugiausiai Los Andžele ir Niujorke, taip pat kelios sesijos vyko Londone.[30]

Pirmasis singlas iš septintojo studijinio albumo „Get Sexy“ debiutavo BBC Radio 1 radijuje 2009 m. liepos 7 d. Vaizdo klipo premjera įvyko rugpjūčio 1 d.[31]

Amazon.co.uk patvirtino, jog albumas bus išleistas Jungtinėje Karalystėje 2009 m. lapkričio 9 d.[32] Pasak „HMV“, septintasis „Sugababes“ albumas vadinsis „Sweet 7“. Albumo pavadinimą taip pat patvirtino grupės narė Heidi Range.[33]

2009 m. rugsėjo 6 d. „Get Sexy“ debiutavo gan aukštoje antroje topo UK Singles Chart pozicijoje ir tapo geriausiai debiutavusiu „Sugababes“ singlu po 2007 m. hito „About You Now“.

2009 m. rugsėjo 18 d. pasklido žinios, jog Amelle Berrabah paliko grupę dėl nesutarimų ir ją pakeitė Jade Ewen.[34] Jau rugsėjo 21 d. oficialus grupės tinklalapis ir įrašų kompanija pranešė, jog Keisha Buchanan paliko grupę ir išleis solo albumą, o ją pakeis Jade.[35] [36] Keisha buvo paskutinė originaliosios sudėties narė. Jau po dviejų savaičių pasirodė antrojo singlo „About a Girl“ vaizdo klipas, kuriame girdėti Ewen vokalai ne Keisha.[37]

2009 m. spalio 16 d. oficialioje svetainėje buvo paskelbta, jog Berrabah kelioms savaitėm ilsėsis vienoje Austrijos klinikoje. Spalio 31 d. buvo pranešta, jog albumas „Sweet 7“ bus išleistas 2010 m. vasario 22 d. kartu su trečiuoju grupės singlu iš šio albumo – „Wear My Kiss“. Berrabah grįžusi po savaitės, praleistos klinikoje, su merginomis pasirodė populiariame „The Xtra Factor“ šou.

Po Amelle grįžimo grupė atliko antrąjį singlą „About a Girl“ gyvai per GMTV, BBC1’s Live Lounge, ir kt. 2009 m. gruodžio 22 d. buvo pranešta, jog grupė išleis dainos „Santa Baby“ koverį, kaip šventėms skirtą atsisiuntimo singlą. 2010 m. vasario 8 d. „Sugababes“ išleis trečiąjį singlą iš albumo pavadinimu „Wear My Kiss“.[38]. Jau 2010 m. sausio 9 d. buvo išleistas singlo vaizdo klipo dalis.[39].

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Sugababes diskografija.

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Apdovanojimų šou Kategorija Pasisiekimas
2001 BRIT Awards Geriausias britų singlas („Overload“) Nominacija
2001 Capital FM Awards Geriausia išsaugota paslaptis Laimėjo
2001 MTV Europos muzikos apdovanojimai Geriausias JK ir Airijos pasirodymas Nominacija
2002 Q Awards Geriausias singlas („Freak Like Me“) Laimėjo
2002 MTV Europos muzikos apdovanojimai Geriausias JK ir Airijos pasirodymas Nominacija
2002 MOBO Awards JK metų pasirodymas Nominacija
2002 Elle Style Awards Muzikos žvaigždės apdovanojimas Laimėjo
2002 Smash Hits Geriausias albumas (Angels with Dirty Faces) Laimėjo
2002 National Music Awards Geriausia daina iš filmo Song („Round Round“) Laimėjo
2003 BRIT Awards Geriausias britų šokio pasirodymas Laimėjo
2003 BRIT Awards Geriausias britų albumas (Angels with Dirty Faces) Nominacija
2003 BRIT Awards Geriausia britų grupė Nominacija
2004 Disney Channel Kids Awards Geriausias singlas („Hole in the Head“) Laimėjo
2004 Capital FM Awards Geriausia gyva muzika Laimėjo
2004 Popjustice £20 Music Prize Geriausias pop singlas („Hole in the Head“) Nominacija
2004 TMF Awards Geriausia tarptautinė pop grupė Laimėjo
2005 BRIT Awards Geriausias britų singlas („Push the Button“) Nominacija
2005 TOTP Awards Geriausias singlas („Push the Button“) Laimėjo
2006 Eska Music Awards Lenkija Geriausia pasaulio grupė Laimėjo
2006 Elle Style Awards Stilingiausias pop žvaigždė Laimėjo
2006 Popjustice £20 Music Prize Geriausias pop singlas („Push the Button“) 3 vieta
2006 British Hit Singles and Albums Sėkmingiausia XXI amžiaus moterų pop muzikos grupė Laimėjo
2007 Nickelodeon UK Kids Choice Awards Geriausia grupė Nominacija
2007 Virgin Music Awards 2007 Geriausia daina („About You Now“) Nominacija
2007 Virgin Music Awards 2007 Geriausias JK pasirodymas Nominacija
2007 E!hot50 (Kroatija) Metų hitas (About You Now) Nominacija
2007 E!hot50 (Kroatija) POP daina (About You Now) Laimėjo
2007 E!hot50 (Kroatija) POP artistas Nominacija
2008 Capital Awards Londono mėgiamiausias JK singlas („About You Now“) Nominacija
2008 Capital Awards Londono mėgiamiausias JK grupė Nominacija
2008 Capital Awards London’s mėgiamiausias JK albumas („Change“) Nominacija
2008 Capital Awards News of the World 'Fabulous Award' Nominacija
2008 Popjustice £20 Music Prize Geriausias pop singlas („About You Now“) Nominacija
2008 Cosmopolitan Ultimate Women of the Year Awards[40] Muzikos ultimatyvvumas Laimėjo

Turai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 2004 m. – Three Tour
  • 2006 m. – Taller In More Ways Tour
  • 2007 m. – Overloaded: The Singles Tour
  • 2008 m. – Change Tour

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 „Sugababes biografija“. Celebrity Link. Suarchyvuotas originalas 2015-10-24. Nuoroda tikrinta 2006-12-16.
  2. „Sugababes - POP - I Like Music“. ilikemusic. Nuoroda tikrinta 2007-01-06.
  3. „Albumo Kūrėjų Sąrašas - One Touch“. Artist Direct.com. Suarchyvuotas originalas 2016-02-03. Nuoroda tikrinta 2006-12-17.
  4. 4,0 4,1 „Sugababes istorija“. BBC.co.uk. Nuoroda tikrinta 2006-11-16.
  5. „Atlikėjai“. Surge.co.uk. Nuoroda tikrinta 2006-12-16.
  6. „Sugababes bio“. 7digital.com. Suarchyvuotas originalas 2007-09-27. Nuoroda tikrinta 2006-12-15.
  7. „The Hitmakers: Richard X“. BBC.co.uk. Nuoroda tikrinta 2006-12-17.
  8. „Platinum Europe Awards 2003“. ifpi.org. Suarchyvuotas originalas 2014-02-02. Nuoroda tikrinta 2006-12-17.
  9. „Band Aid“. bobgeldof.info. Suarchyvuotas originalas 2012-08-04. Nuoroda tikrinta 2006-12-15.
  10. „MTV Uncut“. MTV. Nuoroda tikrinta 2006-12-19.
  11. „Top of the Pops“. bbc.co.uk. Suarchyvuotas originalas 2009-01-15. Nuoroda tikrinta 2006-12-19.
  12. „60 second interview“. Metro.co.uk. Suarchyvuotas originalas 2008-05-04. Nuoroda tikrinta 2006-12-16.
  13. „Sugababes interviu su I Like Music“. I Like Music. Nuoroda tikrinta 2006-12-17.
  14. „HMV.com singlai: Change (2007)“. HMV.com. Nuoroda tikrinta 2007-10-28.
  15. The BRIT Awards: „About You Now“ Archyvuota kopija 2009-02-01 iš Wayback Machine projekto.
  16. „'We're the biggest … '“. TheGuardian. 2008-03-17. Nuoroda tikrinta 2008-03-24.
  17. http://www.mtv.co.uk/channel/mtvuk/news/26032008/411388/sugababes_team_with_timbaland Archyvuota kopija 2008-03-29 iš Wayback Machine projekto.
  18. http://www.sundaymail.co.uk/lifestyle/lifestyle-catchall/2008/07/27/i-ll-make-brit-a-hit-78057-20672455/
  19. Music – News – Sugababes working on „funky“ album – Digital Spy Archyvuota kopija 2009-05-22 iš Wayback Machine projekto.
  20. http://www.sugababes.com/site/news/381/new-single-girls Archyvuota kopija 2008-08-22 iš Archive.is projekto
  21. Music Week. January 24, 2009. CHARTS ANALYSIS: The Script’s story unfolds. Pg. 26.
  22. http://www.amazon.co.uk/16-Albums-You-Gotta-Have/lm/R2NSIC6BNOS2GP/ref=cm_lmt_dtpa_f_3_rdssss0
  23. http://itn.co.uk/news/c73cbfb520c0d3c4ad20694b7162647d.html Archyvuota kopija 2009-01-21 iš Wayback Machine projekto.
  24. http://www.digitalspy.co.uk/music/a151958/sugababes-fly-to-us-to-start-new-album.html Archyvuota kopija 2009-06-15 iš Wayback Machine projekto.
  25. http://www.sugababes.com/news-detail.php?id=73 Archyvuota kopija 2016-01-13 iš Wayback Machine projekto.
  26. „"Sugababes" merginos pasirašė sutartį su Jay Z leidybine kompanija“. Zebra.lt. Suarchyvuotas originalas 2009-05-06. Nuoroda tikrinta 2009-05-05.
  27. „„Sugababes“ bendradarbiaus su Jay-Z“. 15min.lt. Nuoroda tikrinta 2009-05-01.
  28. „News, Babes choose new single“. Sugababes. 2009-06-07. Suarchyvuotas originalas 2014-03-20. Nuoroda tikrinta 2009-07-06.
  29. „Twitter / keisha buchanan: Our new single will be pla“. Twitter.com. Nuoroda tikrinta 2009-07-06.
  30. Sinead Garvan (2009-07-09). „Sugababes reveal all their gossip“. BBC Radio 1 Newsbeat. BBC News. Nuoroda tikrinta 2009-07-23.
  31. Sugababes.com Archyvuota kopija 2009-10-08 iš Archive.is projekto
  32. Amazon.co.uk Sugababes page
  33. http://twitter.com/Heidi_range/status/3864646892
  34. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/2644744/Amelle-Berrabah-quits-the-Sugababes.html[neveikianti nuoroda]
  35. Keisha Twitter
  36. Sugababes Statement Archyvuota kopija 2014-11-10 iš Wayback Machine projekto.
  37. David Balls (2009-09-23). „First new Sugababes photos released“. Digital Spy. Hachette Filipacchi Médias. Nuoroda tikrinta 2009-09-24.
  38. http://www.suganet.info/exclusive-wear-my-kiss-musicvideo-premieredate Archyvuota kopija 2010-01-11 iš Wayback Machine projekto.
  39. http://www.suganet.info/exclusive-wear-my-kiss-musicvideo-premieredate Archyvuota kopija 2010-01-11 iš Wayback Machine projekto.
  40. http://news.bbc.co.uk/newsbeat/hi/entertainment/newsid_7712000/7712635.stm

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.