Bvumbos kalnai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Vumba)

Bvumbos kalnai (angl. Bvumba Mountains, šon. bvumba 'rūkas, migla'), Vumbos kalnai (angl. Vumba Mountains) – kalnai Zimbabvės ir Mozambiko pasienyje, maždaug 25 km į pietryčius nuo Mutarės.

Aukščiausias Bvumbos taškas yra Castle Beacon (1911 m). Kartu su Chimanimani ir Njangos nacionaliniu parku yra Rytinių Aukštumų dalis. Šie kalnai beveik visi yra Zimbabvėje, tačiau į šiaurės rytus besidriekianti jų dalis įeina į Mozambiko teritoriją.[1]

Kalnai ankstyvą rytą dažnai būna apgaubti miglos, kuri vėliau išsisklaido. Šiuose žaliuose kalnuose yra kaimo viešbučių, golfo aikštynų, ir botaninių draustinių[2] su gražiais kraštovaizdžiais.[3] Kalnuose yra kavamedžių plantacijų.

Prieigos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iš Zimbabvės pusės į Bvumbos kalnus galima patekti asfaltuotu keliu iš Mutarės. Iš Mozambiko pusės į kalnus galima patekti nuo kelio atšakos iš magistralės EN6 į Vumbos vandens pilstymo į butelius gamyklą.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Surveyor General of Zimbabwe and Forestry Commission, 1996. 1:250,000 Vegetation Map Series. Surveyor General of Zimbabwe, Harare
  2. Vumbos botaninis draustinis (Google reljefinis žemėlapis)
  3. Martin, D. 1997. Bvumba: Magic in the Mist. Intro Africa Travel Guide, Africa Publishing Group.