Vilniečio kortelė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Vilniečio kortelė – daugiafunkcis elektroninis bilietas, su kuriuo galima atsiskaityti už kelionę Vilniaus autobusais ar troleibusais, taip pat išsinuomoti oranžinius dviračius ar naudoti „Narvesen“ lojalumo programoje.

Nuo 2023 m. Vilniečio kortelės buvo atnaujintos nauju „JUDU“ dizainu.[1]

Naudojimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vilniečio kortelę galima įsigyti „Spaudos“ kioskuose, X, XX ir XXX „Maxima“ parduotuvėse, kitose prekybos vietose, pažymėtuose Vilniečio kortelės ženklu.

Įsigijus Vilniečio kortelę, ją galima papildyti trumpalaikiais – 30 arba 60 minučių, ar terminuotais – 1, 3, 10, 30, 90, 180, 270 ir 365 dienų bilietais arba norima pinigų suma. Papildyti Vilniečio kortelę norimais bilietais galima ne tik įprastose prekybos vietose, bet ir internetu.

Įlipus į autobusą ar troleibusą, Vilniečio kortele reikia paliesti geltonąjį komposterį. Jeigu kortelė papildyta trumpalaikiais ar ilgalaikiais bilietais – bilietas iš karto bus aktyvintas. Jeigu kortelė papildyti pinigų suma, turėsite pasirinkti, kurį – 30 ar 60 minučių bilietą – norite aktyvinti.

Autobusuose ir troleibusuose aktyvinant Vilniečio kortelę galima išgirsti dviejų tipų garsinius signalus: vienas reiškia, kad bilietas neaktyvintas, kitas – kad bilietas aktyvintas sėkmingai. Pasitikrinti, ar sėkmingai pavyko aktyvinti bilietą, galima dar kartą Vilniečio kortele paliečiant geltonąjį komposterį.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „JUDU informuoja: keičiasi Vilniečio kortelės“. MadeinVilnius.lt - Vilniaus naujienų dienoraštis. 2023-05-13. Nuoroda tikrinta 2024-02-20. „Naujo dizaino JUDU korteles“

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]